IZ ČUKARIČKOG GRME NA EKIPU: Pola igrača će otići, grešili smo što smo ih slušali

16:06 | 23-04-2024

Fudbal 0

Na Banovom Brdu nezadovoljni sezonom...

Vladimir Matijašević
Foto: ATA Images

Za razliku od ove sezone kada je Čukarički predstavljao Srbiju u grupnoj fazi Lige konferencija, sva je prilika da naredne sezone neće ni osetiti miris Evrope.

Trenutno je tim sa Banovog Brda šesti na tabeli, sa pet bodova manje od Radničkog iz Kragujevca koji drži poslednje mesto koje vodi u Evropu.

Ne mogu u Čukaričkom da kažu da su imali uspešnu sezonu, pa otuda je i razumljiv bes sportskog direktora Vladimira Matijaševića.

- Naša pozicija na tabeli je možda i trenutak istine. Imali smo dosta mučenja, menjanja trenera. Igrači kao igrači, pola njih neće ni ostati ovde, napravićemo rez. Nećemo odustati u finišu sezone, igraćemo i boriti se, ali rez nam je neophodan. Moramo ponovo da krenemo sa filozofijom Čukaričkog, sa više mladih, a manje iskusnih igrača. Mladi 'kidaju', žele, neki drugi ne žele, da se ne svađamo, bolje je da se raziđemo kao ljudi.

Svestan je Matijašević da dosta ima i njegove krivice pošto je on selektirao ekipu.

- Neću one koji jednu utakmicu igraju, drugu ne, ali i to ćemo rešiti u narednih mesec dana. Nemam ništa protiv bilo koga lično, ali ćemo videti ko zaslužuje, a ko ne da ostane. Danas se sve vidi, sve je merljivo, ko koliko trči, koliko igra... Opet, sve je moja krivica, do mene je, i ako ne izađemo u Evropu ja sam kriv. Ne krivim ni igrače, ni struku.

Veliki problem Čukaričkog u ovoj sezoni je bio u tome što je promenio čak četiri trenera.

- Nadam se da se to više neće dešavati. Ne znam šta bih rekao po tom pitanju... Malo smo grešili što smo osluškivali igrače. Sa Dušanom Kerkezom smo imali odličan rezultat, malo je igra bila drugačija. Imali smo na trenutke lepršavu igru sa Igorom Matićem, ali smo očekivali bolje rezultate. Doveli smo Gordana Petrića, otišao je posle nekoliko kola. Gospodin je, rekao je da ne ide, želeli smo da pustimo da prenoći, ali nije ostao. Sada ekipu vodi Goran Stanić, verovatno će ostati.

Vladimir Matijašević Foto: ATA Images
 

I za kraj, poručio je sportski direktor kluba sa Banovog Brda da će u narednoj sezoni budžet biti manji kao i da je dogovorio dolazak dva-tri pojačanja.

- Već sam dogovorio dva-tri igrača, ali ne bih da pričam unapred. Imamo igrača kojima ističu ugovori, neki će možda imati ponude, nekima nismo zadovoljni... Sigurno će od pet do sedam igrača promeniti sredinu, dva-tri pojačanja stižu, možda i više ako bude bilo potrebe, priključićemo nekoliko omladinaca. Ima dosta interesovanja, najviše za mlade igrače, sve će se ubrzati početkom prelaznog roka. Ne žurimo, nije nam ništa hitno, budžet ćemo zatvoriti. Imali smo mnogo veći budžet, ali ćemo ga smanjiti za sledeću godinu - zaključio je Matijašević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading