ŽESTOK ODGOVOR MILOJEVIĆA KOLEGI DUDIĆU Moja poruka je da povedu računa šta pričaju

22:40 | 24-04-2024

Fudbal 0

Nije mu se dopala izjava kolege iz Kragujevca...

fkcz
Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije pošto su na domaćem terenu savladali ekipu Partizana rezultatom 2:0. Crveno-beli će se za trofej u najmasovnijem takmičenju boriti protiv Vojvodine koja je savladala Radnički iz Kragujevca sa 1:0. 

Nakon meča večitih, na konferenciji za medije Vladan Milojević je upitan da prokomentariše reči svog kolege Feđe Dudića, koji je na gostovanju televiziji K1, u emisiji "Indirektno", prokomentarisao igru Zvezde.

TEŠKO NAM JE OVIH DANA Emotivni Vladan Milojević posle trijumfa nad Partizanom: Pobedom posvećujem preminulom Gagiju

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Nijedan navijač Zvezde nije zadovoljan kada njegov tim pobeđuje na način na koji pobeđuje i time sam rekao sve, bez obzira na ubedljivu pobedu - rekao je tada Dudić. 

Nije se dugo čekalo na odgovor Vladana Milojevića, koji je oštrim rečima imao šta da poruči svom kolegi iz Kragujevca.

- Hajde da krenemo od drugog pitanja, jer je nefudbalsko. Ja te portale i društvene mreže nemam, ali su mi pokazali. Sve razumem, to je deo fudbala, pričanje nefudbalskih stvari mi mnogo smeta i to je jedna poruka da, ja kao stranac u zemljama, ne možeš da uzimaš Zvezdu kao instituciju. Imamo puno ljudi koji dolaze i pokazuju nepoštovanje, veliko nepoštovanje. To nije pošteno, meni je to zasmetalo, ne mogu to kažem, ne može da dolazi neko da prima ovde platu, ja sam ovde bio na Kipru, pa nisam osvojio titulu, a nisam rekao da sam "trebao da je osvojim", nikada nisam rekao ništa nefudbalski. To nije prvi put, ovde vidim da je ovo moja prva poruka. Može da se kaže da Vladan Milojvić ne zna, ali ne uzimajte klubove kao Partizan, Zvezdu, Radničkog, Vojvodine, koji su institucije. Prošlo je mnogo igrača, morate da povede odgovornost i računa, ja kao odem u drugu zemlju, morate da povedete mnogo računa, Fudbalski savez da se ne daju takve izjave. Ko god bude došao ovde, dobiće lep prijem od Zvezde, a ne znam čemu sada ovde to pitanje - rekao je Milojević.

Trener Vladan Milojević je na konferenciji za medije ponovio da je pobedu posvetio preminulom ekonomu Crvene zvezde, te da je ostvaren cilj i plasman u veliko finale.

- Mislim da sam rekao i dole na terenu stvarno da iskreno ovu pobedu posvećujemo Gagiju, našem ekonomu kojeg smo mnogo voleli, to nam je bio motiv pre utakmice da ovaj meč posvetimo i ovaj prolazak u finale Kupa. Izražavamo najiskrenije saučešće porodici. Dve dobre ekipe, za razliku od ostalih derbija, bilo je specifično, igra se na jedan meč, 90 minuta. Cilj nam je bio da završimo sve bez penala. U svakom slučaju znate da je to lutrija, dve utakmice je Partizan prošao na penale. Opet kažem da je specifična utakmica, znali smo da Partizan igra danas igra možda i najbitniji meč u sezoni, ulaz u finale i borbu za trofej koji zadnjih godina nije osvojio. Imali smo problema sa par igrača, teško je odigrati na ovako visokom nivou dve utakmice. I prethodni meč smo odigrali dobro, kontrolisali smo danas igru, Partizan je izašao u promenjenom sastavu, videlo se šta je Duljaj hteo, čestitke njemu na dobrom radu. Imali smo na početku malo problema, ali mislim da smo potom kontrolisali situaciju. Partizan je imao svoje šanse, ali mislim da smo zasluženo pobedili. Čestitao bih našim divnim navijačima na podršci, sada nas čeka još jedan derbi u Novom Sadu protiv Vojvodine. Polako se spremamo da pripremimo utakmicu protiv njih. 

Kakva je situacija sa povredama, dosta igrača je izašlo sa terena ranije ili se žalilo - Olajinka, Dragović...

- Nemamo nekih problema, znaćemo sutra. Olajinka se energetski potrošio, ulazio je u dosta utakmica u nekom ritmu. Kada ispadate iz ritma, treba vam takmičarska forma, nisu to neki problemi što se tiče grčeva. Što se tiče Dragovića, on kuburi sa nezgodnim povredama, ima bol, ali Dragović je veliki profesionalac. Izveštaj obično dobijam sutra.

Izlazak iz igre Bukarija je bio možda preuranjen? - upitao je jedan novinar, a Milojević se nije složio.

- Ne znam, trener sam i radim ono što vidim. Bukari nije trenirao, da je bio povređen. A to ne znate? Aha... Možda sam ja pogrešio u izmenama, ne mislim da je to kritika, nemojte pogrešno da me shvatite. Mislim da smo mislili da ga sačuvamo. On je trebalo prošli meč trebalo manje minuta da odigramo. Ne želim da gubim igrača zbog nekih 10-15 minuta.

Zvezda je stajala u blok 4-4-2, da li je zbog toga Kanga izostavljen?

- Kanga je važan, meni su svi igrači važni. Ja nisam rob imenima, kako se pripremimo, moj stručni štab vidi utakmicu, kako mi očekujemo protivnika... Hteli smo da imamo dva tu po boku. Da je utakmica bila u drugom pravcu, ali nije bilo potrebe, zato sam dao Kangi predaha.

Prvo finale Kupa sa Zvezdom za Milojevića.

- Znate kako, svakako mi je drago finale, posebno sa Zvezdom, koje nisam imao u prošlom mandatu. Sa druge strane sam imao mnogo drag, ništa manje od svih ostalih, sa Čukaričkim, prvi u istoriji. Ponosan sam na to, cilj nam je da napadnemo oba trofeja, za to treniramo i radimo. Kao moja lična satisfakcija, prvo finale sa Zvezdom.

Postavljeno mu je i pitanje da li je ovo Zvezdin najslabiji derbi protiv Partizana od početka?

- Ne mislim da smo slabije odigrali. Najslabije je kada merite nešto najslabije. Kada se uzme prethodna utakmica, znam. Daću vam odgovor. Mislim da sam prethodnom mom izlaganju to rekao. Ovo je specifična utakmica, mi smo prvi derbi bili u minusu, morali smo da budemo preagresivni da dobijemo i nismo. Imali smo potom utakmicu zbog pritiska bodovnih, to smo dobili u plej-ofu. I ova utakmica sada u izlaganju, nekada ćete da imate dobar dan, nekada se dešava da ste pogrešili ili niste, ali ako jeste, ispali ste iz finala Kupa. Drugačije je sve bilo zbog značaja, zato su igrali neki drugi igrači.

O golmanu Jovanoviću...

- Ne samo tu. Ja sam rekao i prošli put, za vas koji ste pratili ili niste, Jovanović je golman koji je otišao u Partizan, a ja sam došao u Apolon. Bio sam na Kipru kada je branio za Apolon i bio je najbolji golman kiparskog prvenstva, pravi profesionalac. Pretprošle godine je Apolon je uzeo titulu sa značajnim udelom Jovanovića na golu. Sa razgovorom sa predsednikom, a najbolje će vam reći čistačice, ekonomi, svi će vam reći sve dobro. Dao je mnogo Partizanu, bilo bi nefer ne spomenuti i Glazera. Oba golmana su odradila dobar posao. Opet se vraćam na to da je u savremenom fudbalu golman važan kao i igrači u polju. 

Da li uskoro očekivati Krasoa?

- Sigurno, rekao sam vam, videli ste da Šerif rade ozbiljan posao za jednog špica. Dobijati te duele, nemam te brojke, ali pod tolikim pritiskom nije lako igrati sa mladim Kovačevićem i Markovićem. Tražimo prostor, igraju se utakmice, ponovo posle opet TSC. Sada smo igrali sa Partizanom, posle TSC koji je igrao Ligu Evrope, trebaju nam svi igrači, a koje ćemo da odaberemo, videćemo u pripremi.

O ostanku Glazera: 

- Ja kada sam došao u januaru, krenuo sam da radim posao sa ovim momcima. Napravio je izuzetno dobar posao. Voleo bih da svi igrači ostanu, ali znam da je to nemoguće. Ne razmišljam o tome, imaće vremena kada ćemo o tome da pričamo, ali Omri je stvarno veliki profesionalac. Rekao sam, bilo bi nekorektno i to ću stvarno spominjati, imam sjajan, fantastičan stručni štab. Imam i izuzetnog trneera golmana, Duleta Gašića sa Nemanjom Supićem, koji rade sjajan posao. Zaslužni su za Milana Borjana, golmana koji je bio ovde i mogu da im poručim da nastave ovako da rade. Šta će biti u budućnosti, to stvarno ne znam. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading