DA LI DRAGOVIĆ I KATAI OSTAJU U ZVEZDI? Oglasio se Mrkela i sada je sve jasno

18:41 | 25-04-2024

Fudbal 0

Sportski direktor Crvene zvezde odgovorio na brojna pitanja.

Mitar Mrkela
Alo/ Marko Metlaš

Stavili su u Crvenoj zvezdi praktično obe ruke na titulu prvaka Srbije. Jedna je već i na peharu Kupa. Naravno, ukoliko se slavi protiv Vojvodine.

Vreme je mira na Marakani gde sportski sektor uveliko pravi planove za letnji prelazni rok. U projekciji tima će biti jako važno rešiti status Aleksandra Dragovića i imenjaka mu Kataija kojima ističu ugovori na kraju sezone.

- Dragović je veoma važan igrač za Crvenu zvezdu. Svih ovih godina koliko je ovde, ostavio je više nego dobar utisak, kao igrač i profesionalac. Mi bismo u klubu voleli da ostane. Razumećete me, zašto pričam na sledeći način. Sa više igrača kojima ističu guvori biće obavljeni sastanci, a Dragović je jedan od njih - rekao je Mitar Mrkela za Kurir.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sportski direktor Crvene zvezde je pojasnio i status Aleksandra Kataija.

- Ista priča važi i za njega. Sve ono što sam rekao za Dragovića, važi i za Kataija. Sale je vrhunski igrač, veliki majstor fudbala, ima veliki uticaj na igru i u svlačionici na igrače. Naš stav je takav, da bismo voleli da ostane.

FK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

Na konstataciju da mladi igrači ne dobijaju minutažu kao tokom jeseni, Mrkela odgovara:

- Ne bih se složio da ne igraju. Imaju svoju minutažu. I Jovan Šljivić, i Ognjen Mimović, i Nikola Knežević... Pogledajte samo Marka Stamenića, on je standardan. Imamo i Uroša Sremčevića. Sve su to kvalitetni i mladi igrači - istakao je Mrkela, a potom nastavio:

- Imamo plan i tako će biti sa njihovim igrama u prvom timu. Poslednje godine su to i dokazale. Ove sezone smo promovisali veliki broj talenata. Tokom jeseni Jovana Mijatovića i Kostu Nedeljkovića, Vladimir Lučić je imao svoju minutažu dok se nije povredio. Naš opredeljenje kao kluba, kao Crvene zvezde, jeste promocija igrača iz omladinske škole i onih mladih koje smo doveli u Zvezdu. Tako ćemo nastaviti.

I za kraj, ističe Mrkela da ovih dana ima puno posla, ali i da će Zvezda od leta biti jača nego što je sada.

- Na poziciji sportskog direktora Crvene zvezde sam punih sedam godina. Znam ono što znaju svi zvezdaši, a to je da Crvena zvezda zahteva stalna poboljšanja. Mi smo iz godine u godinu bivali sve jači i jači. Cilj predstojećeg prelaznog roka je da budemo od početka nove jači nego ove sezone. Ne krijemo bilo šta. Radimo na dolascima novih igrača, a isto tako radimo i na produženju ugovora sa igračima koji na leto postaju slobodni - zaključio je sportski direktor crveno-belih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading