VOŠA NA ZVEZDU Kragujevčani žale za finalom, a Dudić ima šta da kaže...

06:00 | 26-04-2024

Fudbal 0

Radnički nije iskoristio istorijsku priliku pred svojim navijačima da prođe u meč za trofej Kupa Srbije

Feđa Dudić
Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Mada ih je, na samom kraju polufinala Kupa Srbije, rastužio štoper Vojvodine Seid Korać, kragujevački ljubitelji fudbala, koji se zahvaljujući odličnim igrama miljenika postepeno vraćaju na stadion „Čika Dača“, mogu u ovoj sezoni da budu zadovoljni igrama fudbalera Radničkog 1923.

Detalj s meča Radnički 1923 - Vojvodina Alo!/Aleksandar Đorđević
 

U klubu, međutim, žale što nisu ostvarili istorijski plasman u meč za trofej, ali je ma i polufinale najveći uspeh. U Radničkom sportski priznaju da je Vojvodina zasluženo pobedila, iako su se oni, opterećeni kadrovskim problemima, hrabro borili.

Feđa Dudić i fudbaleri Radničkog 1923 Alo!/Aleksandar Đorđević
 

- Žao mi je zbog pehova i nepredviđenih situacija na utakmici. Borili smo se bukvalno do poslednjeg atoma snage, imali praktično igrača manje u poslednjih petnaestak minuta, a problem je bio i to što nismo mogli da realizujemo petu izmenu. Možda smo zbog te prikazane borbe zaslužili da dođemo do penala, ali kad sagledamo čitav meč, Vojvodina je zasluženo prošla dalje - realan je Feđa Dudić, šef struke Radničkog, koji je uzburkao fudbalsku atmosferu u Kragujevcu.

Fudbaleri i navijači Vojvodine Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Ocenio je i da su njegovi izabrani heroji, jer su uprkos svim nedaćama rezultatski bili u igri do 90. minuta.

- Mislim da smo dali sve od sebe i da nismo razočarali navijače. Žao mi je što nije došlo do penala. Čak smo imali i plan da u poslednjih 15-20 minuta uvedemo golmana Mladenovića, jer smo s njim već nekoliko puta uvežbavali penale. Da Dadić nije zatražio izmenu, verovatno bismo zamenili i Ortiza i golmana. Кad sam video da je četvrti sudija pokazao tri minuta nadoknade, pomislio sam da je to to i da idemo u penal-seriju, ali negde je bilo zapisano drugačije. Šta je tu je, moramo što pre da se dignemo i okrenemo narednim obavezama u prvenstvu.

Navijači Radničkog 1923 na Čika Dači Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Nesvakidašnja atmosfera na „Čika Dača“

Nije strateg crvenih propustio priliku da pohvali atmosferu na stadionu „Čika Dača“.

- Prelepo je bilo biti akter utakmice na punom stadionu. Čitava ta atmosfera i euforija u gradu koja se osećala prethodnih dana je nesvakidašnja. Nadamo se da će nas navijači podržati i u preostale dve prvenstvene utakmice, možda ne u ovolikom broju, ali dovoljno da nam daju podršku kakvu momci zaslužuju. Sad treba biti jak i dići se ponovo, kako bismo nekako uspeli da izguramo taj željeni izlazak u Evropu - naglašava Dudić.

Igra na dva domaća fronta, u malom razmaku, uzeli su danak, pa je spisak povređenih igrača iz dana u dan sve veći.

Detalj s meča Radnički 1923 - Vojvodina Alo!/Aleksandar Đorđević
 

- Ima nas sve manje. Problem sustiže problem, a pritom nemamo širok roster. Veliki broj naših igrača je prvi put u karijeri u situaciji da igra u ovakvom takmičarskom ritmu, posebno ako se ima u vidu i intenzitet naše igre. Protiv Vojvodine su se videle posledice utakmice s Čukaričkim, u kojoj smo morali da jurimo i preokrećemo rezultat, što je dodatno iscrpelo igrače. Neki igrači koji u normalnim okolnostima ne bi igrali, ipak su izašli na teren. Rizikovali smo jer smo morali, s obzirom na to koliko je ta utakmica bila važna za klub i grad - ističe Dudić.

 

Komentari(0)

Loading