TALIČNA TRAKA, GOL PARTIZANU I KARIM BENZEMA Šerif Endiaje za Sport.alo o Zvezdi, poverenju jednog čoveka, životu u Beogradu: Idemo ponovo u Ligu šampiona

07:00 | 30-04-2024

Fudbal 0

Endiaje je u razgovoru za sport.alo govorio o poverenju Vladana Milojevića, ali i njegovom životu u Beogradu, najdražem golu u karijeri, fudbalskom idolu...

Šerif Endiaje
FK Crvena zvezda

 

 

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Došao je kao veliko pojačanje, bio na meti kritika, a onda postao jedan od miljenika "delija". Takav put za kratko vreme prošao je napadač Crvene zvezde Šerif Endiaje (28).

Reprezentativac Senegala prošlog leta pojačao je crveno-bele kada je stigao iz turske Adane, postigao gol u Ligi šampiona, ali navijače to nije zadovoljilo. Međutim, ono što se najviše ceni kod publike jesu pogoci u "večitim" derbijima, a Šerif ih je već skupio tri. Pored toga, pod komandom Vladana Milojevića popravio je realizaciju i golgeterski učinak.

Šerif Endiaje FK Crvena zvezda
 

Endiaje je u razgovoru za sport.alo govorio upravo o tome, ali i njegovom životu u Beogradu, najdražem golu u karijeri, fudbalskom idolu...

Na "Marakanu" je Senegalac stigao u smiraj letnjeg prelaznog roka, prve nedelje septembra. Trebalo mu je malo vremena da se aklimatizuje i navikne na život u Beogradu, ali sada, kako kaže, uživa.

- Mislim da je dolazak u Zvezdu pravi potez za mene. Kako vreme odmiče, sve više uživam u Beogradu i Srbiji, ali i Zvezdi, naravno. Igramo odlično ovog proleća, ne mogu da skinem osmeh sa lica. 

Imao je Šerif problema sa realizacijom pod palicom trenera Baraka Bahara, ali se dolaskom Vladana Milojevića mnogo toga promenilo.

Šerif Endiaje Marko Metlaš/Alo
 

- Milojević veruje u mene i to mi mnogo znači. Mnogo sam opušteniji na terenu kada je to slučaj i u svaku utakmicu ulazim sa maksimalnim samopouzdanjem i verom da ću biti među strelcima i da ćemo pobediti.

Zvezda je pred duplom krunom, a to znači i šansu za još jednu grupnu fazu Lige šampiona. Vidi li Šerif crveno-bele ponovo u elitnom takmičenju naredne sezone?

- Naravno da vidim. Najbolji smo tim u Srbiji, a u sezoni iza nas pokazali smo da imamo kvalitet da igramo u Ligi šampiona. Nažalost, u nekim utakmicama nismo imali sreće, ali sve je to iskustvo koje će nam nešto značiti u narednoj sezoni.

Kako Šerif provodi slobodno vreme?

- Vreme provodim sa porodicom i prijateljima, ali se trudim i da se što više odmaram. Potpuno sam posvećen fudbalu.

Kada je u pitanju fudbalski idol, stvar je jasna, a odgovor kratak:

- Karim Benzema.

Golovi Dinamu, Hajduku, Fenerbahčeu, Galatasaraju, ali najdraži je onaj protiv Partizana

Šerif Endiaje Marko Metlaš/Alo
 

Tokom karijere iskusni napadač igrao je u Hrvatskoj i Turskoj gde su ga hteli golovi protiv najjačih rivala, pa je tako pogađao protiv Dinama iz Zagreba, Hajduka, Galatasaraja, Fenerbahčea, Bešiktaša... a u Srbiji je na četiri derbija tri puta tresao mrežu Partizana. Što se tiče najdražeg pogotka, on nema dilemu.

- Najdraži mi je gol Partizanu sa mog trećeg derbija, jer smo pobedili sa 3:2.

Talična traka

Šerif Endiaje FK Crvena zvezda
 

Mnogi navijači su u šali primetili da Šerif od kako nosi traku oko glave sve češće postiže golove...

- Počinjem da verujem da mi je to talija i da mi traka donosi sreću. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading