ISCRPNA KONFERENCIJA DULJAJA Ko će biti trener Partizana sledeće sezone i kakva se rekonstrukcija sprema

12:33 | 27-04-2024

Fudbal 0

Trener Partizana najavio meč sa TSC-om.

Duljaj
Marko Metlaš

Posle dva vezana derbija, prema ranijim rečima Igora Duljaja, čeka Partizan možda i najvažnija utakmica ovog proleća. U goste dolazi ekipa TSC-a protiv koje bi pobeda donela velike šanse da crno-beli zadrže drugo mesto na tabeli.

Na prethodnoj utakmici u Humskoj, tim sa severa zemlje je slavio sa ogromnih 4:0. Svestan je Duljaj značaja predstojećeg meča i šta on donosi kada je borba za zvanje vicešampiona Srbije u pitanju.

- Imali smo izuzetno dve teške utakmice protiv jakog protivnika kao što je Zvezda, imali smo i meč protiv Čukaričkog, gde smo izgubili bodove, gde smo ušli u neprijatnu situaciju što se tiče negativnog skora u prethodne tri utakmice. Ovo je za nas najvažnija utakmica, zato što imamo protivnika koji se bori za drugu poziciju koja mnogo znači, kako za nas, tako i za njih, tako i za srpski fudbal. To je pozicija da se jedna ekipa bori za Ligu šampiona. Odličan trener, ekipa koja zna šta hoće, koja voli da igra fudbal, oni su nam naneli težak poraz na našem stadionu, gde smo bili tri gola iz prekida, tako da... Biće izuzetno teško, naravno, malo smo poljuljani, ali to ne sme da bude nikakvo opravdanje, treba da se podigne na ovaj ili onaj način, jer je sutra veliki ulog.

Na pitanje koliko je Partizan poljuljan psihički, a koliko zdravstveno trener Partizana odgovara:

- Više zdravstveno, ali ja bih sada ostao zaključan, jer imamo nekolicinu igrača koji su pod znakom pitanja, neki su juče napustili trening, tek posle današnjeg treninga mogu da vidim na koga mogu da računam, ko god izađe na teren, sedeo na klupi, ušao... Očekujem da bude maksimalno spreman, da da sve od sebe, da se žrtvuje za klub, za ekipu i da doprinese ono što je potrebno da se ostvari povoljan rezultat.

Ne veruje Duljaj da je na ekipu previše uticalo sve ono što se dešavalo posle večitog derbija.

- Partizan je iznad svih nas, ja sam tu jedan mali deo istorije i ništa više, uvek imate neke malo naručene tekstove, čak i oni koji nisu naručeni, nije me poljuljalo. Radim posao koliko mogu, imam energije, klub uvek može da nađe bilo koje rešenje, najvažnije je da ekipa bude skoncentrisana na ono što nas očekuje jer je ogroman ulog, jer će većina igrača u sledećoj sezoni, ukoliko sve bude kako treba, da se takmiči za poziciju koja vodi u Evropu.

ata ATA Images
 

Ističe Duljaj da je dobio uveravanja iz kluba da Partizan ne traži novog trenera za narednu sezonu.

- Pa... Znam samo da me je generalni direktor pozvao, rekao je: "Igore sve što je izašlo u novinama nije istina", rekao sam da ne čitam, čak i da se traži trener, to je legitimno pravo, nemam problem s tim. Partizan je iznad svih nas, ja sam mali deo istorije, tako da... Partizan je bio, jeste i biće, tako da što se toga tiče, nema nikakvih problema, možda može da utiče na ekipu, uvek je lakše kad igrači znaju da li imaju ili nemaju trenera za sledeću sezonu. Ja sam bio iskren sa njima, da moraju da misle na sebe, da misle na sebe i na klub. Nisam osetio da je nešto na treningu, da je to neki problem. Ne čitam štampu, znam ko sam i šta sam, tako da... Postoje ljudi koji ne bi voleli da me vide ovde.

Bolna je činjenica za sve u klubu da ni ove sezone neće osvojiti nijedan pehar.

- Da ne kažem da kuća gori mnogo godina, ali taj točak ide unazad, treba da ga zaustavite na neki način. Naravno da svakog navijača Partizana ne zanima šta će biti kasnije, svi gledaju danas, a to su trofeji. Naravno, mi imamo obavezu prema njima da im omogućimo da budu u prilici da se oni zajedno sa nama bore za neki trofej, nažalost, ove godine nismo uspeli o tome. Evropska karta... Ja gledam dalje, mnoge ne zanima to, gleda se današnji dan, a šta će biti za par dana ili par godina, a to je već neka druga tema, ja sam i rekao. Borba za evropsku kartu, za jedan tim koji može da ima perspektivu u budućnosti, na koje Partizan može da se osloni.

S obzirom na to da je evidentno da Partizan ima puno problema u odbrani, nekako se logično nametnulo pitanje - da li se razmišlja o rekonstrukciji.

- Ja razmišljam naravno, ali, opte trebalo bi da se prvo završi ova sezona, znate da Miličić koji je bio planiran, povredio se, došao je na Kipar, posle smo morali da nađemo igrača koji je bonus, a to je Kovačević. Dres Partizana je težak, imali smo priliku da vidimo sa Ilićem, kojeg smo forsirali, gurali, koji je imao kvalitet, ali morali smo da budemo strpljivi sa njim, sa svim igračima koji su mladi, moramo da budemo strpljivi, damo podršku i kad ne ide. Nekad je u pitanju i samopouzdanje, težina dresa. Vidimo kako je to kod Baždara, zbog povrede Saldanje dobili smo Baždara koji se ponovo pojavio na mapi fudbala, priča se, agenti pitaju, zovu, treba strpljenje, ono što sam mu ja pričao na Kipru, moraš prvo neke probleme u glavi da rešiš u životu, da čekaš. Kad se pojavi pet minuta, iskoristi, ako dođe pet minuta, a nisi spreman, bio sam i ja mlad igrač, znam šta znači kad ti padne samopouzdanje, ali znam šta znači i kad imaš podršku saigrača i trenera, pre ili kasnije biće sve kako treba.

Na pitanje kako motivisati igrače u ovoj situaciji, Duljaj daje logičan odgovor:

- Veoma prosto, ja sam njima rekao, ovo je borba za kvalifikacije za Ligu šampiona, veći motiv ne treba. Kvalifikacije za Ligu šampiona, je l ima veći motiv, nema.

metlas Alo/ Marko Metlaš
 

Još malo o utakmici sa TSC-om.

- Naravno, Partizan ide na pobedu, šta će biti posle utakmice videćemo. Za protivnika imamo odličnu ekipu, koja igra odličan fudbal, imaju odličnog trenera, pobedio nas je ovde, uzeo je bodove na Marakani. Biće teška i tvrda utakmica, kako za nas, tako i za njih. Imam potrebu da kažem da navijači dođu u što većem broju, jer će nam biti lakše.

Činjenica je da je ekipa Žarka Lazetića imala više vremena za pripremu duela od Partizana.

- Nema izgovora, umor ne sme da postoji, iako ga ima, ne pričamo o tome. Imamo dosta mladih igrača u ekipi, u Evropi se igra na 3-4 dana, bili su u toj situaciji prošle godine, igrali su Evropu i domaće prvenstvo, to ne sme da bude alibi, a pogotovo izgovor ako budemo u nekom delu utakmice budemo energetski slabiji - zaključio je Duljaj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading