NA MARAKANI SE SANJAJU VELIKI SNOVI: Ubeđen sam da osvajam Ligu šampiona

17:22 | 27-04-2024

Fudbal 0

Vrlo optimistična najava...

markaana
Marko Metlaš/Alo

Tek 399 minuta je ove sezone odigrao Miloš Degenek za Crvenu zvezdu. Iako je dugo na sceni i utisak je da je u jeseni karijere, iskusnom štoperu je tek 29 godina.

Međutim, već sada reprezentativac Australije razmišlja o narednim koracima kada završi igračku karijeru i ne krije ambiciju da postane - trener.

I to ne samo "bilo koji" trener, već onaj nekog od najvećih evropskih klubova sa kojim bi mogao da osvoji i Ligu šampiona.

- Ubeđen sam u to da ću da osvojim jednog dana Ligu šampiona kao trener. U to sam ubeđen. Biću kao Čolo Simeone - rekao je igrač Zvezde za podkast "Triling".

Ne krije da mu je uzor sadašnji trener Totenhema Angelos Postekoglu sa kojim je imao prilike da sarađuje.

- Angelos Postekoglu me je uveo u reprezentaciju, kasnije me je trenirao u Jokohami. On je svojeglav, drži se svojih principa, jednostvano je takav... Dobar sam sa njim i sa njegovim pomoćnicima, prvom prlikom kad budem mogao da odem u Englesku, biću par dana njihov gost, jer me mnogo zanima kako funkcioniše sistem u jednom tako velikom sistemu kakav je Totenhem. Želim da jednog dana budem trener i to bi mi baš koristilo.

Miloš Degenek Foto: ATA Images
 

 

Degenek podvlači da ima ogromnu ljubav prema Crvenoj zvezdi.

- Igrao sam u dosta klubova, u Americi sam bio u malom gradu, ali je to organizacija koja je ubedljivo najbolja. Sa druge strane Japan je nešto posebno, od arhitekture, kulture, pa sve do fudbalske lige koja je i dalje mlada. Namerno sam izostavio Zvezdu iz ove priče, svima je jasno šta mislim o Zvezdi jer sam se u nju tri puta vraćao. Niko ne može da mi kaže da voli Zvezdu više od mene, mislim da smo se samo Milijaš i ja po tri puta vraćali - zaključio je momak koji će sutra oduvati 30. svećicu na torti.

BONUS VIDEO: Detaljna MAPA Beogradskog maratona: Ovim ulicama prolaze trkači

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading