PIKSI U POSETI ITALIJI Selektor posetio Vlahovića i Kostića, Italijani pisali o njemu

10:06 | 28-04-2024

Fudbal 0

Prisustvo Dragana Stojkovića na utakmici Juventus-Milan, sve u želji da se vidi i razgovara sa srpskim reprezentativcima koji nose dres ova dva slavna kluba, izazvalo je veliku pažnju italijanske javnosti.

Dragan Stojković Piksi
Alo/ Marko Metlaš

Posle meča koji je završen bez golova, usledio je susret i razgovor Stojkovića sa Filipom Kostićem i Dušanom Vlahovićem (selektor se video i sa Jan Karlom Simićem, Luka Jović nije bio u protokolu zbog povrede) o predstojećim izazovima najboljeg državnog tima, a  posetu Stojkovića Torinu, iskoristio je i najtiražniji sportski list ‘Gazeta delo sport’ koji je objavio opširan intervju sa selektorom naše reprezentacije.

„Čuo sam se sa Dušanom uoči meča protiv Kaljarija i sutradan je postigao fenomenalan gol iz slobodnog udarca. Prošle godine sam prisustvao gradskom derbiju protiv Torina koji je Juventus rešio sa 1:0 takođe njegovim pogotkom“ – nadovezao se Stojković na konstataciju novinara Filipa Kornakje da svaki put donosi sreću Dušanu Vlahoviću.

U derbiju 34. kola Serije A koji je završen bez golova, Kostić i Vlahović su bili u startnoj postavi Juventusa, dok Luka Jović zbog povrede nije mogao da se stavi na raspolaganje treneru Milana Stefanu Pioliju:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dragan Stojković Piksi FSS

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Ostalo je još 50 dana do Evropskog prvenstva i naše premijere protiv Belingema i kompanije. Obilazim naše igrače, razgovaramo o svemu što nas očekuje u Nemačkoj. Srećom, mnogi od njih igraju u Italiji, zemlji u kojoj sam se uvek lepo osećao i kojoj se svaki put rado vraćam.“ – rekao je bivši as Verone i dodao da nije iznenađen sjajnim golgeterskim učinkom Vlahovića u 2024. godini (10 golova u prvenstvu).

„Dobro sam upoznat sa Dušanovim kvalitetima. Na stranu golovi koji su uvek važni za svakog napadača, mnogo mi se dopada način na koji odrađuje zadatke na terenu. Radi puno za ekipu, deluje srećno, čak i u sutuacijama kada ne iskoristi šansu. To je veoma važno na psihološkom planu.“

U čemu je tajna Vlahovića u novoj godini?

„U fizičkoj kondiciji. Prošle godine su ga mučile povrede, naročito za vreme Mundijala. Poveo sam ga u Katar jer je zaslužio igrama u kvalifikacijama, ali to nije bio onaj pravi Vlahović. Sada je u formi, vidim da je zdrav i u nogama i u glavi. Čak je i to još uvek na 90 odsto od njegovog realnog potencijala, ima tu još prostora za napredak. Očekujem da ovo bude njegovo Evropsko prvenstvo. Za nas je ogroman uspeh što smo se plasirali na završni turnir. Nismo bili 24 godine deo evropskog krema, još od prvenstva kada sam kao kapiten predvodio reprezentaciju u Belgiji i Holandiji.“

Italijani često vole da porede Vlahovića sa zvezdom Mančester sitija Halandom koji je za sada postigao 20 golova (4 više od Vlahovića u svim takmičenjima).

„Dušanovih 16 golova u Seriji A vrede koliko 20-23 u Premijer ligi. Mnogo je teže napadačima u Italiji nego u Engleskoj. Vlahović može da dostigne Halandov nivo, zavisi pre svega od njega. Po mom mišljenju, ima sve preduslove da postane broj 1 na svetu, pre svega pobednički mentalitet i neverovatnu glad za uspehom. Često mi govori da se oseća lepo u Juventusu i da je ponosan što nosi devetku kluba sa takvom istorijom i tradicijom. Sada želi da osvaja trofeje.“

Stojković je rekao da ga ne brine činjenica što drugi Srbin u dresu Juventusa još nije postigao gol ove sezone.

„Kostić kod Alegrija ima malo defanzivniju ulogu. Uopšte nemam dilemu da će na Evropskom prvenstvu biti od velike koristi za našu ekipu, kao i uvek do sada.“

Jovića zbog povrede nije bilo u timu Milana na ‘Juventus Stadionu’ u Torinu.

Dragan Stojković Piksi FSS
 

„Razgovarao sam sa Lukom. U Milanu je izgubio koji kilogram i to mu je pomoglo da se vrati na stari nivo.

Šteta zbog ove povrede. Nadam se da će ostati u Milanu i posle ove sezone.“

Italijane je zanimalo Stojkovićevo mišljenje o još nekim srpskim igračima koji su bili u Seriji A ili su već duže vreme na radaru italijanskih klubova (Milinković-Savić, Pavlović).

„Sergej je odabrao Saudijsku Arabiju i deluje mi da je zadovoljan. Ali u fudbalu nikad ne reci nikad. U prošlosti je bio blizu Juventusa i ukoliko bi se opet pojavila ta mogućnost, moj savet bi mu bio da prihvati izazov. Siguran sam da bi fudbaler Sergejevih kvaliteta dobro došao bilo kom velikom evropskom klubu. Što se tiče Pavlovića, reč je o mladom igraču koji ima lepu perspektivu. Malo je u Evropi vrhunskih levonogih defanzivaca.“ – zaključio je selektor Srbije u intervjuu za Gazetu.

Komentari(0)

Loading