Olimpijakos jednom nogom u finalu, Fjorentina slavila golom u nadoknadi

23:09 | 02-05-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Olimpijakosa pobedili su na gostujućem terenu Aston Vilu sa 4:2, dok je Fjorentina savladala Klub Briž sa 3:2 u prvim utakmicama polufinala Lige konferencije

Oli
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN


Raspoloženi El Kabi je golovima u 16. i 29. minutu doveo Olimpijakos u vođstvo 2:0 u Birmingemu. Musa Dijabi je poredvodio klub sa Vila Parka do izjednačenja. Prvo je u 45+1. minutu bio asistent Oliju Votkinsu za 1:2, da bi u 52. i sam bio strelac posle dodavanja Liona Bejlija. Marokanac El Kabi je sa penala u 56. minutu vratio prednost Olimpijakosu, a konačnih 4:2 postavio je Argentinac Santijago Hece u 67. minutu. 

Fjorentina je protiv Klub Briža povela u 5. minutu golom Rikarda Sotila, ali je kapiten gostiju Hans Vanaken izjednačio sa penala u 17. minutu. Andrea Beloti je u 37. minutu vratio prednost domaćinu koji je od 61. minuta imao igrača više posle isključenja Rafaela Onjedike. 

Gosti iz Briža preko najboljeg strelca ekipe Igora Tijaga stižu do izjednačenja samo dva minuta kasnije. Rezervista Fjorentine Mbala Nzola golom u 90+1. minutu kruniše vrojčanu prednost na terenu za pobedu italijanske ekipe i prednost pred revanš. 

Srpski repezentativac Nikola Milenković je meč odgledao sa klupe Fjorentine. 

Revanš mečevi igraće se sledećeg četvrtka. Finale je zakazano za 29. maj u Atini. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading