PUKLA DESETKA! Markovčani gaze u inat, OFK jednom nogom već u višem rangu

06:00 | 04-05-2024

Fudbal 0

Napretku je dovoljno šest od mogućih 15 bodova u plej-ofu da bi zvanično osvojio prvo mesto u ligi

OFK Napredak iz Markovca
Alo!/Aleksandar Đorđević

 

U poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja Podunavsko-šumadijske zone, pred start plej-ofa, fudbaleri OFK Napretka iz Markovca, sela u opštini Velika Plana, u gostima su savladali Slobodu iz Lipa kod Smedereva sa 10:0!

OFK Napredak iz Markovca Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Nenad Đurđević je postigao pet, Stefan Stojanović četiri, a Luka Živanović jedan gol.

Na taj način Markovčani su jednom nogom u Srpskoj ligi Zapad, jer imaju 51, a drugoplasirani RSK iz Rabrova zaostaje 10 bodova. Daleko su najefikasniji, sa 64 gola, čemu su veliki doprinos dali upravo Stefan Stojanović Šilja, nekadašnji igrač Radničkog iz Kragujevca, Smedereva i Jagodine, koji je najbolji strelac lige sa 23 gola. Sa 17 ga prati Nenad Đurđević Šone koji je, takođe, igrao za Radnički i Smederevo, ali i Kolubaru iz Lazarevca, Loznicu i Sušicu iz Kragujevca.

Fudbaleri Napretka iz Markovca Stefanović i Đurđević Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Markovčani su imali i najbolju odbranu. Samo 11 puta su vadili loptu iz mreže.

Sad sledi plej-of, a Napredak je u prva dva kola domaćin. Najpre dočekuje šestoplasirani Đerdap iz Kladova, a potom drugoplani RSK. Markovčanima je dovoljno samo šest od mogućih 15 bodova da se plasiraju u treći fudbalski rang.

OFK Napredak iz Markovca Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Posebno im je drago što su dokazali da im je u pretprošloj sezoni naneta velika nepravda, jer su bili najbolje plasirani tim od onih ispod crte, ali je u ligi ostao OFK Aranđelovac koji je, praktično, legalno kupio opstanak u ligi, a lane je kao poslednje plasirani ispao u niži rang. Za to vreme OFK Napredak se prošetao kroz Podunavsku okružnu ligu, a vrlo blizu je zasluženog plasmana u Srpsku ligu.

Komentari(0)

Loading