ŠUMADINCI SLAVE Dudić čestitao Kragujevčanima praznik, oduševio i pravoslavce

06:30 | 04-05-2024

Fudbal 0

Hvala publici što se okupila u velikom broju i što nas je bodrila na putu ka trijumfu protiv Mladosti, kaže trener najvećeg hita Superlige

Feđa Dudić
Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Najprijatnije iznenađenje superligaške sezone je, svakako, Radničkog iz Kragujevca. Nastavili su Šumadinski pobedonosni niz (3:2) i kad je izgledalo da im je, uvek nezgodna, Mladost iz Lučana opasno zapretila brzim vođstvom (0:2).

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Ritam kao u Premijer ligi

Feđa Dudić je podsetio da je njegova ekipa odigrala 10 utakmica u 33 dana.
- Takvog ritma se ne bi postideli ni Liverpul, ni Mančester siti - istakao je trener Radničkog.

- Po ko zna koji put ova ekipa pokazuje karakter. Upravo sam igračima u svlačionici rekao da ćemo tek kad se ovo završi postati svesni šta smo zapravo uradili, s obzirom na to da zbog žestokog takmičarskog ritma nemamo vremena ni da se osrnemo na rezultate. Ovo pobeda je velika nagrada za naše navijače, ali i naš način da svim građanima Кragujevca čestitamo predstojeći Dan grada. Još jednom hvala publici što se okupila u velikom broju i što nas je bodrila na putu ka trijumfu - poručio je Feđa Dudić, šef struke Radničkog 1923, po završetku utakmice na stadionu „Čika Dača“.

Navijači Radničkog iz Kragujevca Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Da podsetimo, Dan Kragujevca je Đurđevdan, 6. maj. A Dudić je iskoristio priliku da čestita i verski praznik.

- Čestitam vernicima pravoslavne veroispovesti Vaskrs, da ga provedu u dobrom raspoloženju.

Odmor do ponedeljka, pa teška sedmica

Fudbaleri Radničkog su posle duela s Lučancima dobili nekoliko dana odmora. Na „Čika Daču“ će se vratiti u ponedeljak. Očekuju ih pripreme za paklenu sedmicu u kojoj ih očekuju dva teška gostovanja, najpre TSC, odmah zatim i Crvenoj zvezdi.

Dudić smatra da je pobeda njegovog tima apsolutno zaslužena, jer bio veliki broj šansi, od kojih su iskorišćene samo tri, ali je i to bilo dovoljno.

- Šta je sve golman gostiju Stamenković odbranio samo u prvom poluvremenu, to nikad u karijeri nisam uživo video. Možda samo na TV.

Feđa Dudić Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Saralija je pohvalio sportski odnos rivala, koji je bez obzira na nedostatak takmičarskog motiva odigrao prilično borbeno i nadahnuto.

- Čestitam ekipi Mladosti što je odigrala tako. Nadam se da će svi igrati tako do kraja sezone. Dođe ekipa koja nema rezultatski motiv i predstavi se kao da je ovo njima borba za opstanak. To je duh fer-pleja i to poštujem i cenim. Svaka im čast na tome. Samim tim ova naša pobeda je još veća.

Komentari(0)

Loading