MILOJEVIĆ POTPUNO OTVORENO: Zvezda teži Ligi šampiona, ne znamo limite

09:31 | 04-05-2024

Fudbal 0

Trener Zvezde govorio na mnoge teme.

Vladan Milojević
Alo/ Marko Metlaš

Uspeo je Vladan Milojević ono što je retko kome uspelo. Doneo je Crvenoj zvezdi treću titulu kao trener i dodatno podebljao ulazak u legendu.

Dao je trener crveno-belih intervju za Sportski žurnal gde se dotakao mnogih tema. Najpre, o razlikama u klubu kada je bio prvi put i danas.

- U mom prvom mandatu je bilo sve drugačije, ne treba mnogo tu trošiti reči. U međuvremenu je mnogo toga urađeno, drago mi je što se to primećuje na svakom koraku. Ta vrsta napretka je uvek vezana i za same rezultate, to su neodvojive stvari.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na pitanje gde je limit Zvezde, da li je to učešće u Ligi šampiona ili pak Ligi Evrope, Milojević odgovara:

- Ne bih tako rekao, limite nikada ne znate. Znamo da su Liga konferencije i Liga Evrope takmičenja koja su takođe izazov, međutim Liga šampiona je prestiž i uz to donosi ogromna finansijska sredstva. Budžeti klubova su neverovatni, znamo svi da nije lako to pratiti, ali moramo težiti ka tome. 

Jako je važan i finansijski aspekt crveno-belima uz sportski.

- Ponavljam, ne možete da odvojite jedan deo od drugog, tako je ceo biznis postavljen. O tome je najbolje govorio direktor kluba Zvezdan Terzić. Kad krenete da pravite kuću ili krenete da pravite tim, ne možete početi od krova i ne možete bez makar početnog novca. Klub sada dolazi u situaciju da ima određen novac i da može da planira kako će ga uložiti.

Veoma je zadovoljan Milojević kako je uspostavljen sistem u Zvezdi.

- Pre svega, velika mi je čast da radim sa takvim ljudima, u pitanju su sve ljudi iz fudbala. Hijerarhijski se zna ko šta radi u klubu, sistem je odlično postavljen, baš onako kako treba. Fudbal nije ni prosta ni egzaktna nauka, nije dva plus dva jednako četiri, u pitanju je mnogo komplikovanije računica. Mnogo sitnih detalja je važno, na primer strani jezici, zato je važna i širina stručnog štaba - zaključio je trener Zvezde.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading