OD SMEDEREVA I NAZAD 22 godine kasnije - Ipsvič je ponovo u Premijer ligi!

16:05 | 04-05-2024

Fudbal 0

Subota, 11. maj 2002. godine, bila je noć sudbine za Ipsvič.

FK Ipsvič
Profimedia

Iako smo ga u Srbiji bolje upoznali nekoliko meseci kasnije, kada je igrao protiv Smedereva u Kupu UEFA, klub je već bio na vrhuncu svog uspona u 21. veku.

Šampioni Engleske iz 1962. su se borili za mesto u Ligi šampiona, ali su se suočili s finansijskim problemima, trošeći više nego što su mogli. To ih je odvelo u propast.

Liverpul je tu sudbinsku subotu razbio Ipsvič 5:0 na Enfildu, što je označilo kraj njihovog boravka u Premijer ligi narednih 22 godine. Klub je išao u dugove, padao u niže lige, sve do treće, prvi put od 1957. godine.

 

Ipak, sudbina je nepredvidiva. U decembru 2021, klub je ispao iz FA kupa od Beroua, što je dovelo do promene na mestu trenera. U klub je stigao Kijeran Mekena, 35-godišnjak koji je postao omiljen među navijačima uprkos prvobitnoj nepoznatosti.

Mekena je uspeo da Ipsviču donese povratak u elitu, prvi put od 2012, kroz drugu ligu, zahvaljujući ulaganju i strateškim potezima američkih vlasnika.

Danas, Ipsvič je ponovo tu!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Alo
Fudbal

"STARA DAMA" NE STAJE Vojvodina dovodi Rusa

17:05

14 jun, 2024

Fudbal

Reč je o 27-godišnjem štoperu, koji poseduje i ruski i ukrajinski pasoš. Filin je prethodne sezone nosio dres Eupena, u elitnom rangu belgijskog fudbala, a za to vreme je upisao 18 nastupa i zabeležio jednu asistenciju.

Komentari(0)

Loading