KOSTA NEDELJKOVIĆ BEZ RUKAVICA: Bahar mi rekao da ću u Čelsi, nadam se Piksijevom pozivu za EP

10:09 | 05-05-2024

Fudbal 0

Talentovani fudbaler Crvene zvezde otvorio dušu.

Kosta Nedeljković
Foto: ATA Images

Još do kraja meseca je Kosta Nedeljković član Crvene zvezde. Potom se seli u Aston Vilu čiji će dres nositi naredne sezone.

Iako se očekivalo da talentovani desni bek ima ozbiljnu ulogu i minutažu u prolećnom delu sezone, on još uvek nije ni zaigrao.

Sada u intervjuu za Mozzart sport objašnjava i zbog čega.

- Ne znam koliko mogu i smem da kažem. Ima najviše moje krivice. Sve je to od opterećenja. Imao sam problema sa kukovima, hrskavicom, ali nisam ih prijavljivao na vreme. Ja sam takav od početka karijere. Često idem preko granice bola. Sada je sve u redu. Mogu samo da zahvalim ljudima i zaposlenima u Crvenoj zvezdi. Gledali su me i negovali, uradili sve što je do njih da se što pre vratim. Maksimalno su pratili program oporavka. Malo mi je sve to teško palo u tom momentu, kada sam shvatio da ću pauzirati. Igrač sam Crvene zvezde, pre toga i navijač. Situacija je bila specifična, jer se ekipa borila za duplu krunu. Partizan je bio prvi na tabeli. Mene jesu roditelji vaspitali, ali je Crvena zvezda važan deo mog života. Ovaj klub me je formirao kao čoveka, tu sam deset godina. Ovde sam sazrevao. I onda je normalno da ti teško padne kada ne možeš da pomogneš.

Sada već bivši trener Zvezde Barak Bahar je Nedeljkoviću ukazao šansu u prvom timu i "prorekao mu" da će jednog dana igrati za Čelsi.

- Imali smo nešto duži razgovor u Rusiji. Posle utakmice na Pari kupu protiv Zenita. Tada je on pojedinačno odvajao igrače i držao ih po 10 ili 15 minuta. Sa mnom je bio vrlo direktan, čak me iznenadio. Rekao je da mi mnogo veruje, da ga ne zanima što sam mlad... Čak mi je rekao da odavno nije video igrača sa takvim fizičkim predispozicijama. Želeo je da me opusti, poručivši mi na kraju da ću jednog dana biti igrač za Čelsi. Tu je pogrešio... a-ha-ha. Aston Vila je trenutno četvrta, Čelsi osmi.

Jako dobru utakmicu je 18-godišnjak odigrao u Ligi šampiona protiv Mančester sitija na čemu su mu čestitali pojedini igrači šampiona Evrope.

- Akanđi mi je čestitao. Verovatno su oni videli na aplikaciji posle meča da sam 2005. godište. Prvi mi je prišao Akanđi i našalio se, nešto u fazonu: "Mali ko si ti, stvarno si top". Čestitao mi je i Kovačić. Onako, baš je sportski to uradio. Stisnuo ruku... Svaka utakmica u Ligi šampiona je priča za sebe. 

Kosta Nedeljković AP/ Darko Vojinovic
 

Otkrio je Nedeljković i kako je reagovao kada je saznao da je gotov transfer u Aston Vilu.

- Bio je vikend, mislim nedelja. Znam da sam sedeo kod kuće kada su počeli da mi stižu ’puševi’ na telefon. Dobio sam nagoveštaj pre toga da bi tako nešto možda moglo da se desi, ali ništa konkretno. Zvao me je moj agent Zoran Pavlović. Rekao mi je da treba odmah da se vidimo, da zajedno prođemo kroz sve to što mi se nudi. Mi zajedno donosimo odluke. Kada sam video zainteresovani klub, bilo je onako baš lepo. Ponos.

Priznaje da mu se veoma dopada klub, a imao je prilike da se upozna i sa trenerom Unaijem Emerijem.

- Baš tradicionalan klub, sigurno među četiri najznačajnija u Engleskoj. Osvojili smo i evropski trofej 1984. godine. Kada smo potpisali ugovor, bio sam u društvu direktora Monćija. Idemo kroz hodnik i vidim da će mi prići trener Unaji Emeri. Preseklo me tu oko stomaka. Znate onaj osećaj kada imate kontrolni iz matematike, a niste se dobro spremili. Rekao mi je samo da mnogo od mene očekuje u budućnosti. Kasnije, kada sam se vratio na Kipar, video sam koliko je saigračima drago zbog mene.

Za kraj, na pitanje da li se nada pozivu selektora Dragana Stojkovića Piksija za Evropsko prvenstvo, Nedeljković odgovara:

- Pa... Imam pravo da se nadam. Teško je očekivati nešto kada dugo ne igraš. Ali ako budem odigrao poslednje tri ili četiri utakmice u sezoni, možda ću imati šanse. Nisu, a i nema potrebe. Tu su ljudi iz moje agencija, kao i čelnici Crvene zvezde. Oni mi prenose sve što treba da znam - zaključio je talentovani desni bek.

 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading