HAOS U NEMAČKOJ Navijači napravili nerede, povređeno najmanje 155 policajaca

20:45 | 05-05-2024

Fudbal 0

Najmanje 155 policajaca povređeno je u navijačkim neredima na utakmici nemačke četvrte fudbalske lige između Dinama iz Berlina i Energi Kotbua, saopšteno je danas iz berlinske policije.

Navijači
Printscreen/Youtube/Punjena Paprika

Iz policije je rečeno da su od posledica udisanja suzavca koji je policija ispalila kako bi zaustavila nerede povređena 43 gradska i 73 federalna policajca, fizički je povređeno 28 federalnih policajaca, a rane od pirotehničkih sredstava zadobilo je njih 11.

"Bild" navodi da su uhapšena 74 navijača, a da su protiv 62 podnete krivične prijave zbog, između sotalog, ''narušavanja mira, fizičkih napada na organe reda i pružanje otpora pri hapšenju''.

ŠOK U NEMAČKOM FUDBALU Bajern u neverovatnoj krizi - nema promene odluke!

Utakmica je prekinuta u 20. minutu zbog izbijanja tuče na tribinama, pri čemu su navijači Dinama zapaplili šalove i zastave sa oznakama rivalskog tima.

U saopštenju se dodaje da su navijači ispalili pirotehnička sredstva na policijske snage i redare koji su stajali u blizini terena, nakon čega su pripadnici bezbednosnih snaga ušli na tribine i pokušali da privedu navijače.

Energi Kotbus je pobedio rezultatom 2:0, a sukobi navijača nastavljeni su i posle utakmice, piše "Bild".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading