ALO SAZNAJE - SPREMA SE ČISTKA U PARTIZANU: Četvorici ističu ugovori, svađa sa upravom i spisak za prodaju

07:00 | 08-05-2024

Fudbal 0

Crno-bele čekaju velike promene na leto.

Partizan
FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr

Neuspešnu sezonu je imao Partizan. Iako je delovalo da bi crno-beli mogli da se porvaju sa Crvenom zvezdom za titulu, na kraju su crveno-beli relativno lako došli do titule. Pride izbacili večitog rivala i u polufinalu Kupa.

Zato će na leto biti velikih promena u igračkom kadru crno-belih. Krećemo redom. Četvorici ističu ugovori sa klubom.

Puno neizvesnosti na crti

Nemanja Stevanović će napustiti Partizan i zamena Aleksandru Jovanoviću će ostati Miloš Krunić. Veliko je pitanje šta će crno-beli sa njim da rade pošto njemu ističe saradnja na kraju godine.

Teoretski, Krunić bi već u junu mogao da potpiše ugovor sa nekim drugim klubom i napusti Partizan kao slobodan igrač sa prvim danom 2025. godine.

Izvesno je da će Partizan morati da nađe rešenje za trećeg čuvara mreže. Da li sa strane ili će šansu ukazati talentima poput Vanje Radulaškog ili Vukašina Jovanovića.

Odbrana zrela za remont

Odbrana Partizana je zaista zrela za remont. Primila je čak 43 gola na 33 utakmice ove sezone što je prosek od preko jednog po utakmici?!

Ugovor sa crno-belima ističe Siniši Saničaninu i neće biti produžen. Veliko je pitanje šta će Partizan uraditi sa Nejtanom de Medinom koji praktično i ne igra.

Belgijanac ima aktivan ugovor do juna 2025. godine i sva je prilika da će se tražiti model raskida saradnje na kraju sezone.

Ostaju crno-beli sa Svetozarom Markovićem, Bojanom Kovačevićem i Nikolom Miličićem na štoperskim pozicijama gde će se, izvesno, tražiti još jedno rešenje.

Uroš Drezgić Foto: ATA Images
 

Zimus je Partizan zvao Uroš Drezgića koji nije mogao da dođe zbog FIFA pravila (već nastupao za dva kluba u jednoj sezoni) koji bi mogao da bude meta i ovog leta.

Jasno je i da bekovi Partizana nisu na nivou veličini kluba. Ali, kako finansijska situacija nije ružičasta i kako svi imaju ugovore očekuje se da većih promena tu ne - bude.

Eventualno se angažuje još jedan levi bek, mada su oni kvalitetni prilično skupi. Čak ni finansijski daleko jača Crvena zvezda ne može godinama da nađe alternativu za Milana Rodića na toj strani terena.

Da ne zaboravimo. Tu je i Marko Živković. On ima ugovor do leta 2025. godine, ali kako je marginalizovan, napustiće najverovatnije i on klub tokom leta.

Veznom redu fali brzina, da vidimo koliko će tu biti promena

Jasno je govorio Albert Nađ da sredina terena Partizana brzinski kaska za modernim fudbalom i ono što se traži, prvenstveno, u Evropi.

Međutim, videćemo koliko će tu biti promena u crno-belom taboru. Pod ugovorom su Natho, Zahid, Ovusu... 

Pitanje je šta će biti sa Šćekićem i Kanuteom koji su s proleća gotovo statisti. U slučaju prodaje ovog tandema, Partizan bi morao da krene najmanje po jednog zadnjeg veznog. Izvesno i dvojicom.

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

Takođe, ostaje da se reši slučaj Denila Kastilja. Ekvadorac je na pozajmici do leta iz Šahtjora. Pokazao je talenat (pitanje da li trenutno i kvalitet) za Partizan.

Dok je Igor Duljaj bio trener, dobre su bile šanse da Kastiljo ostane još godinu dana na kaljenju u Beogradu. Njegovim odlaskom, pitanje je kolike su sada šanse.

Zanimljiv je slučaj Danila Pantića. Njemu ističe ugovor sa klubom na leto. Nema ga čak ni u protokolu i rastanak je - neminovan.

Napad se u potpunosti menja

Stižemo do one najatraktivnije linije svakog tima - napadačke. Goh je tek došao i on svakako ostaje. Isto verovatno važi i za Alda Kalulua.

Ksander Severina je i zimus hteo da ode u Seriju A odakle je imao ponudu Verone. Postoji mogućnost da Holanđanin ode na leto. Na tom spisku za prodaju su i:

Mateuš Saldanja koji će gotovo sigurno otići iz Humske (klub je jednostavno prisiljen da ga proda zbog zarade i činjenice da je Brazilac prerastao sredinu) i Samed Baždar. 

Mateuš Saldanja Foto: ATA Images
 

Mladi napadač je sam izrazio želju još tokom zime da ide i čini se da Partizan ni u tom slučaju nema baš kud.

Najavio je juče Albert Nađ da bi zaboravljeni Andrija Pavlović mogao da eventualno dobije šansu na klupi za meč sa ekipom Napretka.

Sve da i to bude slučaj i on će napustiti klub na leto. Em mu ističe ugovor, em, kako Alo saznaje, je u svađi sa upravom kluba (više je tu razloga) i nema prilike za drugu šansu i pomirenje dve strane.

Dakle, ozbiljna rekonstrukcija čeka Partizan na leto. Pitanje je samo - kako će biti izvedena? 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading