FSS POTVRDIO Srbija sa Albanijom u konkurenciji za organizaciju Evropskog prvenstva

20:07 | 09-05-2024

Fudbal 0

Velika stvar za naš fudbal.

Nacionalni stadion
Tanjug

Tokom četvrtka se, kao grom iz vedra neba, pojavila vest da bi Srbija mogla zajedno sa Albanijom da organizuje Evropsko prvenstvo za fudbalere do 21 godine. Ovu informaciju je potvrdio i potpredsednik FSS-a, Branislav Nedimović, u razgovoru za "Meridian Sport"

ODRŽANA SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA FSS-A Niš i Novi Sad dobijaju regionalne sportske centre, klubovima Superlige najmodernije travnate podloge

- Fudbalski savez Srbije je zajedno sa Fudbalskim savezom Albanije aplicirao za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade (U21) koje se održava 2027. godine. Srbija poseduje kapacitete u pogledu stadiona, trening centara i hotela, za organizaciju jednog takvog takmičenja. Ideja je da se finale Evropskog prvenstva održi u Beogradu. Detalji će biti dogovoreni prilikom čitavog ciklusa pregovora i odlučivanja. U ovom momentu imamo dva takmaca – to su Turska i Belgija.

Potom je objasnio i kakav je plan:


- Ideja je da finale Evropskog prvenstva bude odigrano na novom Nacionalnom stadionu, čija izgradnja je počela pre nekoliko dana u Surčinu. Utakmice grupne faze bi bile podeljene. Neke bi se igrale u Srbiji, a neke u Albaniji. Trenutno nije sve završno, ali u opticaju bi još bili stadioni u Leskovcu, Zaječaru, Loznici, Bačkoj Topoli i Novom Sadu - rekao je Nedimović.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading