BAVARCI SE NE MIRE SA ELIMINACIJOM: Marčinjak nas pokrao!

06:31 | 10-05-2024

Fudbal 0

U sudijskoj nadoknadi vremena Bavarcima poništen regularan gol za 2:2 koji bi revanš utakmicu sa Realom odveo u produžetke.

fudbal
Profimedia

Real će u finalu, za 15. titulu, 1. juna na Vembliju igrati protiv Borusije iz Dortmunda, koja je prethodno eliminisala PSŽ, dva puta po 1:0.

Senku na sjajnu utakmicu bacio je linijski sudija iz Poljske Tomaš Listkijevič koji je odlučio da pre kraja prekine napad Bavaraca zbog diskutabilnog ofsajda i nije dopustio da se akcija, koja je rezultirala pogotkom De Lihta u 90+13,  završi do kraja.

Kad je As priznao grešku onda...

„Za sudiju utakmice bilo bi bolje da je pričekao da se cela akcija završi pre nego što je mahao. Tako bi mogao reagovati i VAR„, između ostalog je istakao španski arbitar za madridski As, pa kad As piše o tome onda je jasno koliko je greška Marčinjaka očigledna.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Tako su glavni arbitar Šimon Marčinjak i VAR soba uskraćeni za mogućnost provere ovu situaciju koja je mogla da odigra presudnu ulogu u ovom meču.

- Katastrofa! Apsolutna katastrofa. Sudije su kod drugog gola Reala pustile da se akcija nastavi. Takva su pravila, igra mora da se nastavi. Prvi je grešku napravio pomoćni, a onda i glavni sudija. Jasno je da se radi o povredi pravila igre - rekao je trener Bajerna Tomas Tuhel i dodao:

fudbal Profimedia
 

- Bili smo jako blizu cilja, ali smo u 88. minutu primili gol posle velike greške do tada našeg najboljeg igrača Nojera, koji nas je spasavao tokom cele utakmice. Takva greška menja tok igre. Šta mislim o stadionu Bernabeu? Recimo da na sudije ima efekat - rekao je Tuhel.

De Liht: Sudija mi se izvinjavao

Defanzivac Bajerna Matijs de Liht tvrdi da mu se pomoćni sudija izvinio po završetku meča.

- Ovo je sramota. Pomoćni sudija mi se izvinio posle utakmice i rekao da je pogrešio, ali nemam ništa od toga. Nisam osoba koja će da krivi sudiju za poraz, ali pravila su pravila. Akcija je po pravilu trebalo da bude nastavljena. Napravljena je velika greška i to je sramota - istakao je De Liht.

Još jednom se osvrnuo na poništeni gol De Lihta.

- Postigli smo gol za produžetak, ali nas je dotukla katastrofalna odluka sudija. Zbog toga se osećamo kao da smo izdani, ali moramo da čestitamo rivalu na pobedi. Sudija nam se izvinio posle utakmice, ali to nam ništa ne pomaže. U ovako važnoj utakmici doneti jednu takvu odluku, koja je protiv svih pravila. Katastrofa, ali nažalost tako je - rekao je Tuhel.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading