PERIOD BLAGOSTANJA U VOJVODINI: Cilj je titula prvaka za dve godine i Liga konferencija od jeseni

14:48 | 12-05-2024

Fudbal 0

Predsednik Vojvodine najavio velike ambicije.

zbiljic

Govorio je više puta predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić o tome. Cilj kluba je da sezonu 2025/2026 završi sa zvanjem šampiona Srbije.

I ne odustaje od toga prvi čovek "stare dame". Ponovio je to još jednom. Ovoga puta u razgovoru za Dnevnik.

- Lepo bi bilo da sezonu obogatimo trofejom, ali ako u tome i ne uspemo, verujem da imamo dovoljno razloga za veru u nešto što sam najavio na početku mandata - napad na šampionsku titulu u sezoni 2025/26. godine!

Istakao je Zbiljić i da je trenutno blagostanje u Vojvodini koja nema finansijskih problema.

- Svesno smo žrtvovali prelazni rok pre godinu dana. Opredelili smo se za prodaju igrača, punili smo budžet. Od Uefe smo dobili tek 200.000 evra na osnovu plasmana u evro-kvalifikacije, koje smo završili kako smo završili. Bolna je bila odluka da prodamo Nikolu Čumića, predvodnika generacije, ili Topića, na primer... Međutim, morali smo da punimo budžet, znajući da ćemo samo tako moći da ofanzivnije započnemo proces pravljenja tima u perspektivi. Mnogi su mi zamerali, ali ja bih ponovo, razmišljajući i donoseći odluke kao ekonomista, postupio isto. Kao prvi čovek kluba morao sam da donosim teške odluke, zanemarujući mogućnost da populizmom zarađujem jeftine poene. Uz malo sportske sreće, zahvaljujući rezultatima koji su usledili, niko se uskoro neće ni sećati šta smo sve morali da prođemo i po koju cenu. Što se finansija tiče mi sada imamo više od četiri miliona evra na računu.

Velika vest za Vojvodinu je i ulazak u klub Milana Mandarića.

- Dolazak Milana Mandarića je reputaciona stvar za klub. Njegov angažman je dobra vest i za jugoistok Evrope, jer svi znaju ko je on. Iskreno smo razgovarali, odmah sam mu rekao da mi finansijski stojimo odlično, da nama novac s njegove strtane nije potreban. Naravno, ukoliko njegove kompanije prepoznaju prostor za ulaganje - dobro su došle, ali nikakav imperativ ne postoji. Nama je Mandarić potreban kao ličnost, sa svojim autoritetom i ogromnim iskustvom. Raduje me da ćemo, zahvaljujući njegovom angažmanu, imati goste iz Reala i Šahtjora na utakmici finala Kupa.

Otkrio je Zbiljić i da je cilj Vojvodine da na jesen igra u Ligi konferencija.

- To je ono što mi očekujemo od Mandarića, a da mi njemu, kao velikom navijaču Vojvodine, omogućimo da uživa s nama na utakmicama naše lige, kao i - nadamo se i očekujemo - u Ligi konferencija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading