DIREKTOR REPREZENTACIJE OTVORIO DUŠU: Oko Svilara se lovilo u mutnom, Piksi bi Pavlovića vodio na EP

09:53 | 19-05-2024

Fudbal 0

Dika Stojanović se osvrnuo na brojne teme oko reprezentacije Srbije.

ata

Manje od mesec dana je ostalo do početka Evropskog prvenstva na kojem će se Srbija naći posle čak 24 godine pauze. 

Idealan je trenutak da direktor A reprezentacije Stevan Dika Stojanović odgovori na brojna pitanja. Najpre o tome kada će biti obelodanjen konačan spisak od 26 igrača za Nemačku?

- Izašli smo sa širim spiskom zato što je malo nezgodno vreme, jer negde prvenstva nisu još gotova, ponegde se igra i finale Kupa, a tamo imamo naših igrača. Neki su još povređeni, pratimo njihovo stanje… Konačni spisak mislim da će biti pred put za Austriju. Pošto je krajnji datum kada mora da se prijavi lista u UEFA 7. jun, onda je logično da će momci koji krenu na mečeve sa Austrijom i Švedskom - biti naš spisak. I na ovom širem, koji smo objavili, su uglavnom igrači koje smo već pozivali, koji su igrali tokom kvalifikacija - počeo je on za Mozzart sport.

Govorio je Dika Stojanović i o slučaju Aleksandra Pavlovića koji je umesto Srbije odabrao da brani boje Nemačke. 

- Koga smo još mogli da pozovemo? Eto, hteli smo Pavlovića iz Bajerna i sigurno bi išao na Evropsko prvenstvo, ali on se odlučio za Nemačku i šta da radimo, ne možemo puškom da ga teramo da bude naš reprezentativac.

Raduju vesti nekada legendarnog golmana oko Srđana Babića i Nemanje Gudelja koji bi trebalo da su spremni za EP.

- Što se tiče Babića, čuo sam se doktorom, rekao mi je da je u dobrom stanju, da su ga u Spartaku pripremali za finale Kupa Rusije. Kada pričamo o Gudelju, otprilike znam njegovu situaciju, jer sam i ja dok sam branio imao takvu povredu na oba kolena. U pitanju je kraj meniskusa, pukne i pravi problem, koči koleno, nemaš funkciju. Išao je Gudelj na artroskopiju, taj deo su mu očistili i tu nema velike rane. Ja sam 21. dan posle operacije branio utakmicu. Siguran sam da je i on već prvog dana posle zahvata radio trening, jačanje mišića… Mislim da će i Gudelj biti okej.

FSS FSS
 

Jedna od gorućih tema prethodnih dana u srpskoj fudbalskoj javnosti je bio status Mileta Svilara koji je Stojanović potanko obrazložio.

- Kad smo u martu pripremali utakmice, plan je bio da Petrović brani prvu u Rusiji, a da Svilar na Kipru. Pošto Vanja i Rajko nisu sporni, standardni su, čisto da i drugu dvojicu promovišemo, da im se ukaže šansa, da se vidi da su budućnost, jer su mlađi od ove dvojice. Znači, to su ta četvorica golmana oko kojih bi se vrtelo sve. E sad, neko je uticao na Svilara, ne znam ko, da može da brani za reprezentaciju Belgije. Odmah sam rekao da znam da to nema šanse. Belgijanci su stvarno poslali zahtev da vide da li može brani za njih, FIFA im je odgovorila da može da nastupa samo za Srbiju. Tako da… Ali, Svilaru ništa nismo uzeli za zlo. Neko je tu oko njega lovio u mutnom. Mlad je, za njega vreme radi i mislim da mu pripada da bude u ova četiri golmana.

Za kraj je direktor "orlova" poručio da veruje da možemo u drugi krug Evropskog prvenstva.

- Vezali smo dva velika takmičenja posle koliko vremena? Ok, nisu ispunjena očekivanja na Mundijalu i sad zbog toga sve ne valja? Naše utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom na Svetskom prvenstvu su bile proglašene za najbolje u tom kolu. Ali, u redu, ispali smo, šta je bilo – bilo je. Idemo dalje. Čvrsto verujem da ćemo u Nemačkoj napraviti iskorak koji svi priželjkujemo, makar u drugi krug da prođemo - zaključio je Stojanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading