KONAČNO OTKRIVENO Dejan Stanković platio iz džepa ozbiljan novac da ode u Spartak

11:41 | 19-05-2024

Fudbal 0

Zanimljiv podatak o dolasku srpskog trenera u Spartak.

Dejan Stanković

Prva tri posla su Dejanu Stankoviću bila uspešna. Od Crvene zvezde preko Sampdorije (jeste ispao u Seriju B, ali sa onakvim timom teško da je i mogao više) do Ferencvaroša kojem je morao da plati obeštećenje kako bi otišao.

Otkrili su ruski mediji da je Stanković iz svog džepa platio obeštećenje Ferencvarošu od 200.000 evra kako bi mogao da potpiše za moskovski Spartak!

Zaista ozbiljna suma novca. Mada, Rusi tvrde da će mu Spartak kroz platu taj iznos refundirati pošto drugi način za potpis Srbina - nije postojao.

Zanimljivo je da je čak i legendarni Fabio Kapelo pohvalio izbor Moskovljana da dovedu Stankovića.

- Ovo je veoma dobar izbor i za samog Stankovića i za Spartak.

I bivši fudbaler Crvene zvezde, a danas Zenita, Strahinja Eraković veruje u trenera koji mu je pružio šansu u crveno-belom dresu.

- Dejan Stanković mi je dao mesto u prvom timu Zvezde. Uvek mi je pomagao, čak mi je poverio i kapitensku traku kada sam imao 21 godinu, i to u evropskom takmičenju. I u mom prvom derbiju, na primer, napravio sam kiks, pa nam je protivnik dao gol. Posle toga, u svlačionici, Stanković je stao uz mene i pružio veliku podršku. Dao je sve od sebe da mi objasni da posle toga moram biti bolji. Kazao mi je da ne razmišljam o tome i da nastavim da igram. To mi je mnogo pomoglo i mi nismo bili poraženi u toj utakmici.

Videćemo od leta kako će se Stanković snaći u novoj sredini.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading