ŠOKANTAN VELEOBRT Umesto Foneseke, Jović u Milanu dobija "zvučnog" trenera?

14:31 | 20-05-2024

Fudbal 0

U Milanu intenzivno razmišljaju o nasledniku Piolija.

Luka Jović
AP/Alessandro Garofalo

Italijanski fudbalski stručnjak Roberto De Zerbi nalazi se na listi kandidata za trenera Milana, prenose danas italijanski mediji.

De Zerbi (44) je pre nekoliko dana odlučio da napusti Brajton dve godine pre isteka ugovora, jer nije uspeo da pronađe zajednički jezik sa vlasnicima kluba oko planova u prelaznom roku, prenosi Gazeta delo Sport.

Brajton je juče u poslednjem kolu Premijer lige na svom terenu poražen od Mančester junajteda (0:2), a ovaj klub je sezonu završio na 11. mestu na tabeli sa 48 bodova.

Italijanski mediji navode da su navijači Brajtona juče ovacijama pozdravili De Zerbija, koji se u engleskom timu istakao dobrim rezultatima zbog čega je privukao pažnju bogatijih klubova.

Italijanski stručnjak se prethodnih dana povezivao sa Bajernom, kao i sa nekoliko klubova iz Premijer lige.

Osim De Zerbija, kandidat za trenera "rosonera" je Portugalac Paulo Fonseka, koji je šef stručnog štaba Lila. Činilo se i da je Portugalac praktično pred vratima slavnog kluba, ali je usledio šokantan veleobrt.

Aktuelni trener Milana Stefano Pioli ima ugovor sa klubom do juna 2025. Međutim, čelnici "rosonera" su nezadovoljni njegovim radom zbog čega planiraju smenu trenera na kraju sezone.

Fudbaleri Milana se kolo pre kraja Serije A nalaze na drugom mestu na tabeli sa 19 bodova manje od prvoplasiranog Intera.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading