NI REČ O SRBIJI Oglasio se Sautgejt posle objavljenog spiska

18:22 | 21-05-2024

Fudbal 0

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt rekao je danas, posle saopštavanja šireg spiska igrača za Evropsko prvenstvo, da je njegova ekipa uprkos velikim problemima jedan od kandidata za osvajanje titule evropskog prvaka.

Sautgejt
EPA-EFE/ANDY RAIN

Sautgejt (53) je danas objavio širi spisak od 33 igrača koji konkurišu za 26 mesta koliko će ih se naći na konačnom spisku. Zbog povreda, ili slabe forme uslovljene ranijim povredama, na spisku se nisu našli Džordan Henderson, Markus Rašford i Ben Čilvel...

- Bile su to teške odluke. Govorimo o sjajnim igračima koji su bili važan deo reprezentacije dugi niz godina. Razgovarali smo i dobro su podneli vesti, svi su oni veliki profesionalci - rekao je Sautgejt.

Istakao je nekadašnji fudbaler Aston Vile da nikad otkad je selektor, od 2016. godine, nije imao toliko nepoznatih situacija i problema. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Imali smo turnire na koje smo vodili rovite igrače za koje smo znali da će se oporaviti, imali smo turnire na koje su nam se neki članovi tima kasnije priključivali, ali sad imamo zaista mnogo povreda. Pred nama je veliki izazov i biće nam potrebno vreme. Nekim igračima su potrebni minuti da bi ušli u formu, dok je drugima potrebna pauza da se osveže. Ne znamo na kojim pozicijama ćemo morati da kratimo spisak, pitanje je ko će se kako osećati u narednom periodu i kako će odgovoriti zahtevima na treninzima - dodao je Sautgejt.

Uprkos svemu, Sautgejt ne beži od uloge favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. 

- Igrači znaju koliko mogu, znaju šta su sve osvajali u svojim klubovima i znaju kako se igraju kup takmičenja. Da li smo među ekipama koje mogu do trofeja u Nemačkoj, naravno da jesmo - zaključio je Sautgejt.

Engleska takmičenje na Evropskom prvenstvu počinje utakmicom protiv Srbije, 16. juna u Gelzerkinhenu, potom će 20. igrati protiv Danske, a 25. juna protiv Slovenije. Pripremne utakmice za EURO Englezi će igrati početkom juna protiv Bosne i Hercegovine i Islanda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading