ZVEZDA DALA PET, PRIZNATA JOJ DVA GOLA Crveno-beli u spektakularnom finalu srušili Vojvodinu i došli do duple krune

22:19 | 21-05-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije!

Zvezda
Marko Metlaš

Zvezda je u finalu na stadionu Lagator u Loznici pobedila Vojvodinu sa 2:1 i tako došla do četvrte uzastopne duple krune.

Crveno-beli su dali čak pet golova, ali su im tri poništena zbog ofsajda.

Bila je ovo sjajna fudbalska predstava sa velikim brojem prilika na obe strane.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Vojvodina je prva došla do prilike. Seri je odlično probio u trećem minutu utakmice i uočio nebranjenog Vukanovića na drugoj stativi, ali je Glazer bio priseban i odbranio. Usledio je period dominacije Crvene zvezde. Ređale su se prilike preko Ivanića, Endiajea, a Osman Bukari je u 13. minutu imao izvanrednu priliku, šutirao je sa pet metara pored gola.

U 33. minutu meča je nekadašnji igrač Crvene zvezde, Aleksa Vukanović, odlično proigrao Ivanovića, a mladi napadač Vojvodine je ispred Glazera promašio čitav gol. Bila je to najbolja prilika za Vojvodinu u prvom poluvremenu.

Kako to obično u fudbalu biva, kada se ne realizuje stopostotna prilika dođe kazna. Mirko Ivanić je u 37. minutu iskoristio priliku u šesanestercu i matirao Carevića za vođstvo aktuelnog osvajača Super lige. Endiaje je samo tri minuta kasnije povisio na 2:0, ali je gol poništen posle VAR intervencije.

Drugo poluvreme počelo je sa dosta tenzije, i to sa tribina.

Hvang je u 66. minutu odlično iz kornera pronašao Spajića, a defanzivac crveno-belih je izuzetnim trzajem glavom matirao Carevića.

Jedini gol za "lale" postigao je Aleksa Vukanović u osmom minutu sudijske nadoknade.

 

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 2:1 (1:0)

Stadion: Lagator (Loznica)

Sudija: Milan Ilić

Kraj! Pobeda Zvezde!

90+8 - Goooool! Vukanović sjajnim golom vraća nadu Vojvodini!

90. minut - Igraće se još devet minuta u Loznici.

89. minut - Katai propušta priliku da stavi tačku na meč.

82. minut: Mijailović je proigrao Kataija i tako stvorio višak koji je lucidni ofanzivac iskoristio da pošalje loptu na bok za Ivanića odakle je danas veoma inspirisani fudbaler asistirao Šerifu. Ipak, ponovo je poništen gol zbog ofsajda.

74. minut - Milojević pravi dvostruku izmenu. Katai umesto Stamenića, Kanga menja Bukarija.

73. minut - Pritisak Vojvodine koja je krenula na sve ili ništa. Šutirao je još jedan bivši fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović, ali je njegov udarac lako ukrotio Glazer!

65. minut - Goooool! Ivanić je šutirao, ali je blokiran, pa crveno-beli imaju novi korner! Hvang je centrirao, a Spajić postiže gol glavom!

61. minut - Još jedan poništen gol za Zvezdu! Hvang je sjajno uposlio Endiaja koji je istrčao kontru. Špic Zvezde je odložio loptu Hvangu koji je šutirao, a lopta se odbila od defanzivca Vojvodine i došla do Bukarija koji postiže gol, ali je isti poništen zbog nedozvoljene pozicije!

57. minut - Nastavljen je susret, Spajić je van terena! Videćemo može li da nastavi meč!

54. minut - Strašan sudar u kaznenom prostoru Vojvodine. Spajić i Carević su imali kontakt i ostali da leže. Stiče se utisak da je pri ispucavanju lopte Carević pesnicom pogodio u glavu defanzivca Zvezde!

46. minut - Tek što je nastavljena utakmica usledio je prekid u režiji navijača Zvezde koji su zasuli rolnama papira šesnaesterac Vojvodine. Golman Novosađana Carević je pogođen rolnom u glavu i ostao je da leži. Ušla je i lekarska služba!

Lagator Alo
 

 

Poluvreme, Zvezda vodi golom Ivanića!

45+2 - Odličan pokušaj Serija, ali lopta odlazi pored gola.

Traje ipak VAR provera usled potencijalnog ofsajda. U međuvremenu, Šerif je zaradio žuti karton zbog načina na koji je proslavio gol. Poništen je pogodak zbog milimetarskog ofsajda.

41. minut - Gooool! Blickrig Crvene zvezde, Šerif je duplirao prednost na asistenciju Rodića!

37. minut - Goooool! Zvezda vodi, strelac je Ivanović! Šerif je proigrao Ivanića koji je iskoristio sporu reakciju defanzivaca Novosađana i kaznio ih za prethodni promašaj.

35. minut - Kakva šansa za Mihajla Ivanovića, izašao je sam pred Glazera, ali je promašio gol sa tri metra! Neverovatno kako ovo nije bio gol. 

30. minut - Crnomarković je prilično grubo zaustavio Šerifa Ndijaea, pa je potpuno zasluženo drugi opomenuti igrač večeras, a prvi iz redova Vojvodine. Način na koji je zaustavljen bio je povod da Senegalac reaguje nešto žustrije, ali su se strasti ubrzo smirile.

23. minut - Udarac Hvanga sa preko 25 metara, brani Carević.

20. minut - Prvi žuti karton dobio je Marko Stamenić.

13. minut - Neverovatan promašaj Bukarija! Protrčao je po desnoj strani, šutirao iz peterca i promašio ceo gol.

12. minut - Nova prilika za Zvezdu, Olajinka je sjajno uposlio Stamenića, ali ovaj šutira pored gola.

7. minut - Ivanić je poslao loptu na suprotnu stranu kaznenog prostora rivala, a Stamenić je propustio do Bukarija koji je sa oko 13 metara šutirao preko prečke.

Nastavljena je utakmica

Meč je prekinut zbog bakljade.

3. minut - Velika šansa za Vojvodinu, Vukanović je izašao sam ispred Glazera koji je fantastično reagovao!

1. minut - Utakmica je počela! Ivanić je odmah zapretio, ali intervenisao je Korać.

20.14 - Sve je spremno za spektakl.

20.13 - Početak finala koji obećava: Koreografije navijača Zvezde i Vojvodine u Loznici

19.25 - Spremna je koreografija navijača Vojvodine.

 

 

19.15 - Pljusak u Loznici.

 

 

18.28 - Crveno-beli iz Beograda su od 2007. naovamo ukupno u šest navrata trijumfovali u ovom takmičenju, a pamte i trofeje u Kupu SFR Jugoslavije (12), SR Jugoslavije (7) i Srbije i Crne Gore (2).

18.26 - "Lale" ovog proleća igraju zaista dobro, a dodatno samopouzdanje uliva im činjenica da su u poslednjem meču sa Zvezdom ostali nesavladani (0:0).

18.25 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalu Kupa Srbije u kojem se sastaju Crvena zvezda i Vojvodna. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Loznice.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading