GOTOVO Bajern konačno doveo novog trenera, velika svađa u upravi i posao direktora na kocki

13:51 | 25-05-2024

Fudbal 0

Posle čak šest negativnih odgovora, Bajern konačno našao novog trenera.

FK Bajern Minhen
EPA-EFE/Anna Szilagyi

Gotovo! Čak šest puta je uprava Bajern Minhena dobijala "ne" kada je želela da pronađe trenera za novu sezonu, ali sedmi im je bio srećan. Kao da su igrali loto...

Najpre ih je odbio Ćabi Alonso, potom i Julijan Nagelsman, Ralf Rangnik, Oliver Glazner, Rodžer Šmit, a čak je i Tomas Tuhel odbio da ostane.

Na kraju novi trener će biti Vinsent Kompani! Čovek koji je ispao sa Barnlijem iz Premijer lige i ima tek dve sezone vrhunskog fudbala iza sebe.

Međutim, i veliki potencijal. Toliki da je nemački gigant rešio da plati novom članu Čempionšipu između 10 i 12 miliona evra na ime obeštećenja?!

Zanimljivo je da je, kako javlja Florijan Pletenberg, angažman Belgijanca izazvao žestoku svađu u najužem rukovodstvu Bajerna.

Alfa i omega kluba Uli Henes je poslednjih dana zvao Hansija Flika sa namerom da ga vrati, međutim nemački stručnjak je odabrao Barselonu.

Sportski direktor Maks Eberl je snažno forsirao Kompanija i jasno mu je poručeno da je njegov posao na kocki i da zavisi od rezultata koje Belgijanac bude imao.

U prevodu, ako Kompaniju krene loše, i Eberl može da pakuje kofere iz Zebner štrasea pošto ga je on i doveo. 

Dalje, nije celokupna uprava Bajerna zadovoljna dovođenjem mladog trenera. Pride se zamerilo Eberlu i Kristofu Frojndu na tako dugoj potrazi za novim trenerom.

Mada, danas je Pep Gvardiola istakao da je oduševljen potencijalnom bivšeg defanzivca Mančester sitija i da mu predviđa klupu engleskog giganta jednog dana.

A do tada Kompani će staviti potpis na ugovor sa Bajernom do kraja juna 2027. godine i već kreće u planiranje tima za narednu, jako zanimljivu sezonu, u Zebner štrase.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading