MAGIJA Šumadinci dosanjali vekovni san, svi pričaju o podvigu kluba starog 101 godinu

06:00 | 26-05-2024

Fudbal 0

Radnički je konačno zakazao nastup na evropskoj sceni, mada neće igrati u svom gradu

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca
Alo!/Aleksandar Đorđević

Konstatacijom da Šumadinci žele i stepenik više Slavko Perović, sportski direktor Radnički 1923, opisao je aktuelan fudbalski trenutak u gradu na Lepenici.

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Put ka evropskim takmičenjima Kragujevčani su započeli u stotoj godini kluba, a vizu izborili u sto prvoj. Zato ona priča o vekovnom snu.

- Prezadovoljni smo. Fudbaleri, stručni štab i rukovodstvo kluba napravili su magiju u borbi s jačim sistemima i klubovima - naglašava Perović.

Stigla licenca za Evropu

Radnički je dobio licencu za nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone! To je potvrđeno na drugostepenoj komisiji za licenciranje FSS, nakon što su Kragujevčani izvršili dopunu neophodne dokumentacije.

S petog mesta Šumadinci će ići u kvalifikacije za Ligu konferencije, gde će biti nepovlašćeni na žrebu.

On dodaje da je cilj bio plej-of Superlige, ali da je loš start na početku sezone uticao da se najviše priča o opstanku.

- Ipak, dogurali smo do plej-ofa, ali i načinili korak više. Trener Feđa Dudić je iz igrača izvukao i više od maksimuma, ispisali smo istoriju i obradovali kragujevačke i šumadijske ljubitelje fudbala - ocenjuje Perović.

Slavko Perović Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Zadovoljan je i zbog toga što je, kako kaže, njegov četvorogodišnji plan, koji je po dolasku u Radnički predstavio Upravi kluba, u potpunosti ispunjen:

- U prvoj godini bio je to plasman u Superligu, u drugoj da izborimo opstanak, u trećoj da se plasiramo u plej-of, a u četvrtoj da izborimo plasman u neko od evropskih takmičenja i realizujemo milionsku prodaju nekog igrača. I to je na vidiku.

Feđa Dudić Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Remi s Partizanom na kraju

Partizana i Radnički su odigrali 2:2 u poslednjem kolu Superlige. Kragujevčani su vodili 2:0 golovima Milutina Vidosavljevića u 4. i Milana Aleksića u 71. minutu, ali su crno-belima remi doneli Nemanja Nikolić u 75. i Nemanja Trifunović u 82. minutu.

Sada se, uglavnom, sve vrti oko Feđe Dudića.

- Trener je rezultatom, načinom rada i posvećenošću zaslužio da nastavimo saradnju. U pregovorima smo i narednih dana znaće se ishod tih razgovora. Dudića poštuju u klubu i u gradu. Mislim da mu to mnogo znači i da mu novac nije u prvom planu, a jasno je i da mi ne možemo da se takmičimo s mnogo bogatijim klubovima. Međutim, Dudiću je lepo u Kragujevcu, ima uslove za miran rad, nema struja u klubu, što, takođe, mnogo znači - kategoričan je Perović.

Stadion u Loznici Promo
 

Od Loznice do Leskovca

Stadion „Čika Dača“ nije dobio licencu za evropska takmičenja, pa se postavlja pitanje gde će Radnički igrati kvalifikacione utakmice.
- To je pitanje na koje zasad nemamo odgovor. To nam je kost u grlu. Obradovali smo Kragujevčane, a ne mogu da nas gledaju u svom gradu. Najrealniji je izbor između Loznice, Leskovca i Zaječara. Konsultovaćemo se i sa FSS, a važno je i da dobro procenimo gde ćemo imati najveću podršku - objašnjava Perović.

Smatra da je sada prelomni trenutak da se podigne za stepenicu više, kako u igračkom kadru tako i organizaciono i administracijski.

- Nismo zatečeni. Skauting radimo tokom cele sezone. Imamo spisak igrača koje ćemo pokušati da dovedemo za predstojeću sezonu. Cilj nam je i da imamo dva-tri projekta za nešto više, kao što su Aleksić i Gluščević. Iskazaćemo i poštovanje prema igračima kojima ističe ugovor, koji su ostvarili ovaj uspeh. Da vidimo kakvi su njihovi planovi, a cenićemo njihove zasluge - jasan je Perović.

Pošteno, nema šta.

Komentari(0)

Loading