JEZIVE VESTI IZ KOMŠILUKA Huligani napali poznatog fudbalera, klub se momentalno oglasio, ovo su detalji incidenta

15:22 | 26-05-2024

Fudbal 0

Potpuni haos se dogodio u Zagrebu

Filip Krovinović
EPA-EFE/Rui Vieira

Strašan incident dogodio se u Zagrebu po završetku utakmice Hajduka iz Splita i Lokomotive, u kojoj su Splićani slavili sa 5:2, 

Hrvatski huligani fizički su napali poznatog fudbalera splitskog Hajduka Filipa Krovinovića, a klub se zbog toga odmah oglasio saopštenjem. 

- Naš prvotimac Filip Krovinović sinoć je u Zagrebu doživeo fizički napad od grupe suparničkih navijača. Odmah moramo da istaknemo da ovaj nezapamćeni huliganski ispad nema veze s jučerašnjom utakmicom Lokomotiva - Hajduk. Fizički napad doživeo je posle odlaska sa stadiona u Kranjčevićevoj, a isključivi razlog je činjenica da je Filip igrač Hajduka.

BRUKA I SRAMOTA Navijači Hajduka najstrašnije vređali Srbe, disciplinska komisija se ne obazire na to

Ovim putem najoštrije osuđujemo ovaj divljački čin. Od nadležnih institucija očekujemo da istraže ovaj slučaj te sankcionišu osobe čiji čin nema nikakve veze s navijanjem i sportskim rivalstvom.

Takođe, moramo istaći kako je Filip izrazito nekonfliktna osoba te ničim nije provocirao ovakav napad. Huligani su ga sinoć ciljano pratili i napali u grupi kada su osetili povoljan trenutak. Samo pukom srećom i snalažljivošću Krovinović nije pretrpeo teže posledice.

Ovo nije prvi put da naši igrači doživljavaju slične neprijatnosti u Zagrebu. Gotovo identičan slučaj dogodio se i pre osam godina kada su napadnuti Toma Bašić i Josip Juranović.

HNK Hajduk još jednom osuđuje bilo kakav oblik nasilja, za naš klub ovakve stvari nisu prihvatljive i uradićemo sve što je u našoj moći da se izvršioci privedu pravdi, a naši igrači u budućnosti zaštite od sličnih neprijatnosti - stoji u saopštenju. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading