TERZIĆ OTVORIO DUŠU Možemo da zaradimo 100 miliona evra, Milojević NJEGA ne da

09:05 | 27-05-2024

Fudbal 0

Generalni direktor Zvezde govorio o predstojećem prelaznom roku.

Zvezdan Terzić
Alo! Vladimir Marković

Bez obzira na to što je sezona gotova i što su igrači Crvene zvezde na zasluženom odmoru, u kancelarijama odgovornih sa Marakane je kao u košnici. Sprema se letnji prelazni rok.

A u susret njemu je govorio generalni direktor šampiona Srbije Zvezdan Terzić za Telegraf.

- Ovaj prelazni rok će biti najburniji u poslednjih nekoliko godina. Najviše posla nam predstoji jer hoćemo da podmladimo tim, da pojačamo tim i spremni smo da investiramo više nego i kada. Znači, novac za Crvenu Zvezdu nije problem. Mi smo u januaru mesecu prihodovali 20 miliona evra. Za Nedeljkovića, Mijatovića i Mitrovića. Mi sad imamo ponude za 42 miliona evra. Sad, danas, znači, ako pritisnem zeleno dugme 42 miliona evra imamo sutra još na računu. To je preko 60 miliona evra prihoda od transfera u ovoj sezoni. Znači, Zvezdi novac nije problem. Plus što očekujemo od Lige Evrope, 15 miliona evra, a ako uđemo u Ligu Šampiona, još 30 miliona evra. Mi sad stvarno možemo, mi se pitamo, da ove godine prihodujemo 100 miliona evra. I to samo od transfera, UEFA i ulaznica. Skoro 100 miliona evra!

Otkrio je i Terzić da najveće interesovanje od svih igrača Zvezde vlada za - Šerifa Ndiajea.

- Imamo za 42 miliona, za sedam igrača. Imamo za Glazera, za Stamenića, za Ivanića, za Šerifa. Za Šerifa je najveća ponuda. Šerifa u ovom trenutku ima najveću tržičnu vrednost od svih igrača. On je eksplodirao na proleće. Za Hvanga, za Bukarija. Tako da, vagamo, mi smo imali pre dva dana sastanak i ja kažem: Okej, super je cena pet miliona evra za jednog igrača. Ja pitam Marina i Mrkelu, da li za pet miliona možete" da dovedete boljeg igrača od ovog što puštamo i mlađeg?" A ovo je već adaptiran, s tim, pod uslovom da on ostane zadovoljan u klubu. Jer nama ne treba taj novac, mi hoćemo taj novac da reinvestiramo u novog igrača. Crvena zvezda raste kao klub. I fudbalski biznis razume mali broj ljudi. A svako daje sebi za pravo da komentariše. Za ovih deset godina, koliko sam u Crvenoj zvezdi, samo smo u godinama korone, dve godine imali finansijski minus. Mi svake godine uvećavamo prihode, jako uvećavamo prihode. A znate zašto? Zato što smo uvećali rashode. A to nije rashod, to je investicija. I ako hoćete da rastete kao klub, kao i svaka druga kompanija, vi morate investirati, investirati, investirati.

Šerif Endiaje FK Crvena zvezda
 

Ponuda ima i za Mirka Ivanića koji, barem za sada, nije na prodaju.

- Ja se sećam kad smo doveli Mirka Ivanića za 1.300.000 eura, to je bilo hvatanje za glavu, od mog finansijskog sektora do navijača. Znate li šta je 1.300.000 evra? Mi sad imamo ponudu pet miliona evra za Mirka Ivanića. I ako se mi budemo pitali, mi ćemo tu ponudu odbiti. Videćemo u razgovoru sa njim, da li je on spreman. A nećemo protiv volje igrača i njegove porodice. Hoću da kažem, to nije bio trošak, to je bila investicija. Kao što smo dali 10 miliona evra za Hvanga i Šerifa. Mi sad imamo skoro 20 miliona evra za njih dvojicu. Em su odradili godinu dana, em smo duplirali njihovu vrednost. Tako da mora stalno da se investira i Zvezda je spremna ponovo da investira za taj rast naših prihoda. S tim što naravno postoje neki igrači koje ne bismo prodavali.

Otkrio je Terzić i da mu je trener Vladan Milojević za jednog igrača rekao da ne može da ide.

- To je, pre svega, Glazer za kog smo dobili ponudu od sedam miliona evra i, kažem, to nije stvar novca. To je fantastična ponuda, da se ne lažemo, ali Glazer je doneo takvu mirnoću i stabilnost. Kao ličnost, kao figura, kao golman, kao čovek. Tako da je jako teško naći zamenu za njega i Milojevićeva izrična želja je bila, kad smo sastavili spisak ponuda za sve igrače koje imamo, da Glazer ne može da ide. I mi smo odmah završili razgovore, rekli smo ne može. Tako da će Zvezda imati novac, spremni smo. Naravno mora malo i da se gledaju igrači koji su zasitili i koji treba da idu i kojima treba učiniti da reše neke svoje egzistencijalne stvari. Ne može biti samo kruti, ne može samo "trebaš nam, trebaš nam." Razmišljamo i o njemu, njegovoj porodici, njegovim željama, igrači koji su mnogo zadužili klub i tako dalje.

Osvrnuo se generalni direktor Zvezde i na odlazak Aleksandra Dragovića.

- Dragoviću ogromno hvala što je pre tri godine, kada je bio u naponu i igračkom zenitu, bez obeštećenja došao u Zvezdu. Mislim da je to jedan od najboljih poteza sportskog sektora, kako smo ubedili Dragovića da dođe tada u tom momentu, jer niko u državi nije verovao da će doći takav igrač, tog rejtinga. I stvarno, odradio je tri godine kao vrhunski profesionalac. I kao što je njegova odluka bila da dođe, veliko mu hvala, tako je njegova odluka bila da ide, da se vrati u Austriju. Žena, dete, dobija dugogodišnji ugovor tamo, igrački, posle funkcionerski. I došao je ovde u kancelariju i počeo da plače ovde. Emotivan smo sastanak imali, gde je rekao da je definitivno. Mi smo pokušali da ga ubedimo, da pričamo oko finansija, on je  rekao: "Nije stvar finansija, ja sam to odlučio pre deset dana, samo sam došao da vam kažem".

Kako stvari stoje, In Bom Hvang će na leto napustiti Marakanu.

- Pa, izuzetno je teško zadržati ga. Mi imamo jedan džentlmenski dogovor sa njim, jer je on iz Južne Koreje.. On je pošten, ispravan vojnik i traži na taj način i da mu se vraća. I za njega je reč svetinja. On je imao neki dogovor sa Olimpijakosom, gde nisu ispoštovali, po njegovom mišljenju, neke stvari koje su obećane. Tako da je on prekinuo da dolazi na treninge, rekao je, ja više ne dolazim ovde i kraj. I mi smo iskoristili taj moment njegovog nezadovoljstva i u isto vreme naših dobrih odnosa sa Olimpijakosom. Dogovor je pao i mi smo njega doveli za tih pet i po miliona eura, što je tada bilo mnogo u očima navijača i naroda. Mi smo bili svesni da je on igrač koji prevazilazi tu cenu i da u nekim normalnim okolnostima mi ne bismo mogli da ga dovedemo. Nego bio je kraj prelaznog roka, on bio u sporu sa Olimpijakosom. Olimpijakos je to negirao da on ima pravo da ode. Iskoristili smo taj trenutak, napravili nekoliko video poziva, predočili mu prednosti Crvene zvezde i obećali neke stvari. Njegov je san da igra ligu petice. Dođi, pomozi, odradi Ligu šampiona, da uzmemo duplu krunu i na korektan način ćemo se i rastati. Kad ti budeš poželeo da ideš. 

FK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

- Za sada, iskren da budem, imao veliko interesovanje za njega i videćemo. Sigurno se nećemo tako lako odreći Hvanga, ali najgore je igrača držati nezadovoljno i sigurno ako dođe za njega ponuda od nekog španskog kluba ili kluba Premijer lige koji ga želi, njemu Crvena zvezda neće da bude prepreka ka ostvarenju njegovih životnih ciljeva. Mislim, to Crvena zvezda neće raditi. Mi bismo voleli da on ostane ovde. Finansije nisu problem. On je stvaro najplaćeniji igrač i svaki evro je odradio i mi smo spremni da mu ponudimo i bolji finansijski ugovor, da mu pojačamo ugovor jer takav profesionalac nije dolazio u Crvenu zvezdu. Ta njegova posvećenost u svakom treningu. Uz njega, recimo i Olajinku i Dragovića i tako par tih jakih nekih igrača, i drugi postaju bolji profesionalci. Oni kad vide tako te iskusne igrače, kako on prilazi svojim kopačkama, kako on to očisti, koliko on ranije dođe pre na trening, koliko je on posvećuje svom telu, istezanjima, kakav je to profesionalac, kada on uveče ide u krevet, kakav je to odmor između dva treninga, kojim on intenzitetom odradi svaki trening... Mislim, to je jedna ogromna škola za sve naše, pogotovo mlađe igrače Crvene zvezde - rekao je, između ostalog, Terzić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading