LUKA ILIĆ BLISTA POSLE POVRATKA NA "MARAKANU" Srećan sam što sam se vratio u Zvezdu

15:07 | 28-05-2024

Fudbal 0

Zvanično predstavljeno novo pojačanje crveno-belih

Luka Ilić
Alo! Vladimir Marković

- Srećan sam što sam se vratio u Zvezdu, jer sam o tome dugo maštao. Dosta sam iskusniji nego što sam bio i prošao sam period koji mi je dosta značio - izjavio je danas na zvaničnom predstavljanju novi fudbaler Crvene zvezde Luka Ilić. 

Ilić je danas sa Zvezdom potpisao ugovor na četiri godine.

- Bilo je i dobrih i loših momenata, ali sam siguran da sam danas bolji u svakom smislu. Bilo je interesovanja za mene i iz drugih klubova, ali kada sam čuo da me Zvezda traži, nisam razmišljao. Želeo sam da se vratim na Marakanu - rekao je Ilić na konferenciji za medije. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ilić je rođen drugog jula 1999. godine u Nišu iz kog je i stigao u mlađe kategorije Zvezde. On je prošao juniorski staž u "crveno-belima", a potom je odigrao sezonu u Zvezdi u kojoj je osvojio šampionsku titulu.

CRVENO-BELI PREDSTAVILI PRVO POJAČANJE Na "Marakanu" stiže momak za kog je Siti dao ogromnu svotu novca

Luka Ilić Alo! Vladimir Marković
 

Ilić je zatim otišao u Mančester siti, a nastupao je još za Bredu, Tvente, TSC i Trou.

- Mislim da Zvezda ima sjajan tim i drago mi je što je jaka konkurencija. Dolazim u odličan tim i jedva čekam da upoznam ekipu. Lično se osećam odlično, malo su me mučila leđa, konkretno donji deo, pa sam zbog toga i propustio par utakmica, ali sada sam spreman - rekao je Ilić i dodao: 

- Iskustvo iz Francuske je veoma dragoceno. Takođe, moram da pomenem i TSC, jer mi je to bila najbolja sezona u karijeri. U kontaktu sam sa većinom ljudi od tamo i taj odlazak je bio pun pogodak. Što se tiče Mančester sitija, bilo je i to lepo iskustvo, nisam zaigrao za prvi tim, ali sam često trenirao i imao priliku da upoznam velike igrače - dodao je novi fudbaler Crvene zvezde. 

Luka Ilić Alo! Vladimir Marković
 

On je u prvom mandatu u Zvezdi odigrao 32 utakmice i postigao je tri gola. Ilić je potom nastavio karijeru u Mančester sitiju.

- Razmišljao sam mnogo puta o tome. Krivo mi je bilo tad zbog odlaska, jer sam želeo da budem deo ekipe, da ostanem u Zvezdi duži period, ali evo danas sam tu. Drago mi je što sam tad klubu doneo novac od transfera. Sad sam spreman da nastavim gde sam stao - naveo je Ilić. 

On je u prvom mandatu u dresu Crvene zvezde nosio dres sa brojem 40. On će u narednoj sezoni nositi dres sa brojem 32.

- Kad dođeš iz omladinaca i ne pitaš se previše za broj, tako da su mi dali 40. Sada sam izabrao 32 zbog TSC, jer mi je ta sezona bila uspešna i mislim da je taličan broj - istakao je Ilić. 

Luka Ilić Alo! Vladimir Marković
 

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela je podsetio da je Ilić odrastao na Marakani.

- Otišao je u Mančester siti, bio na pozajmicama, ali nema sumnje da je fudbaler velikog talenta i da dolazi kao bolji igrač. Spreman je za ono što ga čeka i siguran sam da ima dosta toga da kaže i pokaže. Mnogo snova koje tek treba da ostvari su pred njim i siguran sam da će biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu i doprineti daljem rastu našeg kluba - rekao je Mrkela i naveo da "crveno-beli" traže pojačanja na poziciji štopera, levog beka i krila. 

On je istakao da je presrećan jer će dvojica fudbalera Crvene zvezde (Srđan Mijailović, Uroš Spajić) predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading