USKI PROLAZ Mogu li „orlovi“ do nokaut-faze na EP? Let iznad kukavičkih kvota

07:12 | 30-05-2024

Fudbal 0

Kladionice ne veruju da Srbija ima veće šanse od Danske za plasman u osminu finala

Dragan Stojković i Goran Đorović

Dočekasmo, eto, da fudbaleri igraju na EP - sitno brojimo do našeg starta 16. juna - posle 24 godine čežnje da ih bodrimo na kontinentalnom šampionatu. A hoćemo li dočekati i taj prolaz grupne faze, ajde da vidimo...

Fudbalski reprezentativci Srbije Alo!/Marko Metlaš
 

Ako je sudeći prema svetskim kladionicama, Srbija će u konkurenciji neprikosnovene Engleske, Danske i Slovenije završiti kao treća. Iza, dabome, neprikosnovenog Gordog Albiona, najvećeg favorita za titulu (ispred Francuske i Nemačke), i „dinamitaša“, kojima se daju veće šanse za plasman u osminu finala. Kvota da će Englezi igrati u nokaut-fazi je gotovo minimalna, ide od 1,02 do 1,15, na Dance je od 1,30 do 1,80, a na „orlove“ od 1,70 do 2,10. U prolaz Slovenaca se najmanje veruje - od 2,30 do 3,50.

Bratislav Živković i Dragan Stojković Piksi Alo!/Marko Metlaš
 

Selekcija Dragana Stojkovića, čiji deo se već okupio u Staroj Pazovi, može i kao treća na tabeli grupe C među 16 najboljih u Nemačkoj, jer će vizu dobiti i četiri od šest trećeplasiranih. Neophodno je, naravno, ostvariti bar pobedu i izbeći poražavajuću gol-razliku (Ukrajina 2021. prošla s tri boda i 4:5 u golovima).

Džud Belingem AP/Manu Fernandez
 

Belingem vredi 280 miliona

Džud Belingem, as Engleske, našeg prvog rivala u Nemačkoj, najvredniji je fudbaler sveta. Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES) je objavio listu 100 najcenjenijih na tržištu, a na vrhu je Realova zvezda sa 280 miliona evra. Drugi je Norvežanin Haland (Mančester siti) sa 255, a treći Vinisijus (Real) sa 240 miliona.

CIES smatra da mesto među 100 zaslužuje samo jedan Srbin - Dušan Vlahović. Vrednost golgetera Juventusa je 75,9 miliona evra.

S četiri boda plasman u osminu finala je zagarantovan, a ujedno bi označio i kraj one druge naše čežnje - da gledamo fudbalsku reprezentaciju u nokaut-fazi bilo Evropskog prvenstva bilo Mundijala. Poslednji put beše to baš 2000, Piksi je tad igrao... A sad je selektor i ostaće do 2026. godine, odnosno zaključno sa SP u Americi, Meksiku i Kanadi.

Komentari(0)

Loading