CRVENO-BELI OSVOJILI LIGU KONFERENCIJE Olimpijakos posle drame ispisao istoriju, Milenković ostao bez trofeja

23:43 | 29-05-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Olimpijakosa osvojili su Ligu konferencije, pošto su u finalu na stadionu u Atini pobedili Fjorentinu sa 1:0 nakon produžetaka!

Fudbal

Ovo je Olimpijakosu prvi evropski trofej u istoriji.

Fjorentinu je drugu godinu zaredom ostala bez trofeja u ovom takmičenju, pošto je prošle sezone u finalu poražena od Vest Hema.

Utakmica je rešena golom El Kabija u 116. minutu!

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Marokanac se do tog momenta nije video na terenu, pošto ga je odlično čuvao srpski fudbaler Nikola Milenković. Ipak, jedan trenutak nepažnje i El Kabi to kažnjava!

U regularnom delu nismo videli mnogo prilika, a bolji utisak ostavila je "viola". Međutim, golova nije bilo. 

Kako se utakmica bližila kraju tako su i jedni i drugi bili sve rezervisaniji i oprezniji. Taman kada se pomislilo da se ide u penale, El Kabi je stupio na scenu i doneo trofej crveno-belima.

 

 

OLIMPIJAKOS - FJORENTINA 1:0

Stadion: OPAP Arena (Atina)

Sudija: Soares Dijas (Portugal)

Drugi produžetak:

Kraaaj! Olimpijakos je osvojio Ligu konferencije!

115. minut - Gooooool! Olimpijakos vodi, strelac ko drugi do El Kabi! Dugo se čekala odluka iz VAR sobe zbog mogućeg ofsajda, ali sve je bilo čisto, Olimpijakos je pred pobedom!

Prvi produžetak:

105. minut - Kraj prvog produžetka.

95. minut - Jovetić u prilici! Proturio je loptu pored dvojice igrača u bloku, fenomenalno gađao, ali je Teraćano podjednako dobro reagovao paradom.

93. minut - Olimpijakos traži penal! Stevan Jovetić je centrirao i traži jedanaesterac, ali dobija samo žuti karton zbog prigovora.

Idemo u produžetke!

90. minut - Sedam minuta nadoknade u Atini.

80. minut - Blizu, baš blizu da postigne gol bio je Ibora. Najviše je skočio iskusni španski vezista posle slobodnog udarca i trznuo glavom, ali je loptu poslao tik pored dalje stative

72. minut - Jovetić ulazi u igru umesto Fortunisa.

69. minut - Kuame je bio u prilici, šutirao je od zemlje, ali je Colakis nekako odbranio i izbio loptu u korner.

65. minut - Konačno malo uzbuđenja u Atini. Milenković je pred golom rivala dobio duel sa Karmom posle kornera, ali nije uspeo da uputi udarac kakav je želeo.

48. minut - Strašan sudar glavama Belotija i Recosa. Recos je izašao van terena i prosto se srušio.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, nadamo se da ćemo videti više uzbuđenja.

45. minut - Poluvreme. Nema golova

40. minut - Duga lopta ka El Kabiju, ali je golman Fjorentine prvi stigao do nje. Potom je došlo do sudara njih dvojice i trenutno je prekid da bi se ukazala pomoć i jednom i drugom

38. minut - Prilika da "viola" ubaci loptu u kazneni prostor Olimpijakosa. Bilo je opasno, ali bez pravog šuta u okvir gola "domaćeg" tima.

25. minut - Uigrana akcija Olimpijakosa iz kornera, Podens je probao glavom, što mu nije svojstveno, ali nije pogodio metu.

22. minut - Bonaventura je dobio odbitak na nekih 11 metara, gađao je kroz noge, ali je to učinio vrlo slabo i Colakis je to lako uhvatio.

17. minut - Fjorentina bolja, stvara šanse i ima inicijativu, ali mreže miruju. 

9. minut - Poništen je gol Nikoli Milenkoviću! Centimetri su delili Srbina od vodećeg gola za Fjorentinu.

 

 

4. minut - Prva prilika za Olimpijakos. Podens je pobegao Dodu na levm boku, uneo loptu u sredinu i gađao dalji ugao, ali je Teraćano bio na visini zadatka.

1. minut - Utakmica je počela!

19.55 - Italijani, iako finalisti prošle godine, morali su u ovoj sezoni da krenu iz kvalifikacija. I vezali su 13 utakmica u Evropi bez poraza, što je najduži niz u istoriji kluba. U nokaut fazi su redom izbacili Makabi iz Haife, Plzenj i Briž.

19.52 - Olimpijakos je prvi grčki klub posle Panatinaikosa iz 1971. godine, koji će igrati u finalu nekog evropskog takmičenja. Crveno-beli iz Pireja su na putu do finala izbacili, između ostalih, Makabi iz Tel Aviva, Fenerbahče i Aston Vilu.

19.50 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalu Lige konferencije u kojem se sastaju Olimpijakos i Fjorentina. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Atine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading