ATMOSFERA NA VRHUNSKOM NIVOU Fudbaleri Srbije jedva čekaju da krenu utakmice

13:23 | 02-06-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Srbije se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi pripremaju za predstojeće EP.

Fudbaleri Srbije
Marko Metlaš


"Orlovi" će u utorak od 20.45 časova u Beču odigrati prijateljski meč sa Austrijom. Srbija će potom osmog juna igrati prijateljski duel sa Švedskom u Stokholmu.

Ratkov je istakao da očekuje zahtevan meč protiv Austrije.

- Očekuje nas jedna tvrda utakmica, veoma zahtevna, jer Austrija dobra reprezentacija koja se mnogo troši, ali mi treba da gledamo sebe. Na treninzima radimo i na fizičkoj spremi, verujem da ćemo se dobro pripremiti i već u pripremnim mečevima pokazati dobro lice. Očekuje nas dobra atmosfera u Beču, biće mnogo naših navijača, lično imao sam mnogo zahteva za ulaznicama. Zaista je veliko interesovanje za utakmicu - rekao je Ratkov.

Srbija će na EP igrati u grupi C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

- Engleska je jedan od favorita za osvajanje šampionata, Danska takođe ima veoma dobru selekciju, dobre pojedince, poštovanje i za Sloveniju, imaju i oni svoju računicu. Najvažnije je da se mi dobro spremimo. Da se kroz prijateljske utakmice pripremimo za ono što nas očekuje u Nemačkoj. Cilj je naravno da prođemo grupu - dodao je Ratkov.

Fudbaleri Srbije Marko Metlaš
 

 

On je istakao da je privilegija da igra pored napadača kao što su Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović.

- Nije teško biti pored njih, to je privilegija! Gledam, upijam, kad imaš takve igrače ispred sebe, možeš samo biti bolji. Čast mi je zaista. Da li upijam nešto od najboljeg strelca u istoriji državnog tima? Naravno. Gledam kako rešava neke detalje na treningu, sve to meni olakšava da sutra budem bolji, kroz karijeru lakše da rešavam neke situacije. Uz njega svaki napadač može samo da napreduju - istakao je Ratkov.

Reprezentativac Srbije Nemanja Stojić izjavio je da su prvi utisci fenomenalni.

- Atmosfera je odlična i svi jedva čekamo da počnu utakmice. Svi smo svesni šta se nalazi pred nama, svi želimo da postignemo dobar rezultat na EP i zbog toga smo uostalom i malo ranije počeli sa radom. Želimo Srbiju da predstavimo u što boljem svetlu - rekao je Stojić.

Fudbaleri Srbije Marko Metlaš
 

 

Stojić je član TSC-a iz Bačke Topole.

- Nisam znao za podatak da je mali broj igrača koji su igrali našu ligu, a nisu bili članovi Crvene zvezde i Partizana, imao status reprezentativaca na najvećim takmičenjima. To je svakako veliki uspeh za mene, naravno i za moj klub. Veoma sam počastvovan. Imao sam iza sebe dve dobre sezone u klubu, verujem da posedujem kvalitet da budem ovde. Negde sam se potajno i nadao pozivu, a da li sam baš bio siguran, ne mogu da kažem da jesam. Mnogo mi je drago da sam deo ove reprezentacije - istakao je Stojić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading