MOMCI, VI STE SVAKAKO NAŠ PONOS Hladan tuš za "orliće", Portugalci posle nestvarnog preokreta u 95. minutu otišli u finale EP!

18:58 | 02-06-2024

Fudbal 0

"Orlići" u šokantnoj završnici ostali bez finala...

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije

Kakav preokret i kakav poraz Srbije... Neverovatnu prednost su imali "orlići" koju su ispustili u 95. minutu i ostali bez finala Evropskog prvenstva - 2:3!

Fantastičnu predstavu su nam pružili naši momci dok su imali snage i dok nije usledio neverovatan pad u drugom poluvremenu.

Istina, imali smo dosta sreće i u prvom delu igre kada nas je spašavala odbrana na čelu sa golmanom Jovanovićem.

Međutim, napad je bio bolji pa smo preko Cvetkovića u 22. minutu i autogolom Felisima imali ogromnih 2:0 na poluvremenu. I to protiv prvog favorita turnira!

Odlične poteze je napravio selektor Portugala na poluvremenu, uveo igrače koji će mu doneti preokret i na konto šireg rostera i svežine imao i dosta sreće da izbori finale.

Ozbiljno su "orlići" pali od 60. minuta. Upravo smo na isteku časa igre primili gol od strane talentovanog Gabrijela Silve.

Usledio je žestok pritisak Portugalaca koji je urodio plodom u samom finišu utakmice. Najpre je Mora u 89. minutu tuširao hladnom vodom Srbiju.

Potpuni šok je nastao kada je Žoao Treviso u 95. minutu neometan na petercu glavom doneo potpuni preokret Portugalcima za finale Evropskog prvenstva. 

Tamo će čekati boljeg iz okršaja Italija - Danska. Vrlo lako je moglo da se dogodi i da naši momci budu u toj poziciji...

Srbija - Portugalija 2:3 (2:0)

Cvetković 22, Felisisimo (a.g.) 37 - Gabrijel Silva 60, Mora 89, Žoao Trevisko 90+5

Sudija: Dejvid Fuksman (Izrael)

Drugo poluvreme:

Kraj utakmice!

90+5. minut - Gool za Portugal. Užasna greška naše odbrane koja je pustila Žoaa Treviska da bude sam na petercu, a njemu nije bilo teško da glavom matira Jovanovića,

89. minut - Goool za Portugal. Nažalost, Mora je odlično reagovao na centaršut sa desne strane, samo je ispružio nogu i prosledio loptu u mrežu...

84. minut - Još desetak minuta do kraja utakmice i velikog uspeha naših mladih nada.

78. minut - Kakva prilika za Srbiju! Neverovatno šta smo uspeli da promašimo. Tačnije Vasilić čiji je udarac sa gol-linije izbacio Rui Silva!

77. minut - Drže se "orlići". Sve bliži su finalu Evropskog prvenstva.

68. minut - Kakva odbrana Jovanovića! U poslednjem trenutku je intervenisao golman Srbije. Neverovatan potez.

60. minut - Gool za Portugal! Grčevito smo se branili i Portugal je smanjio prednost "orlića". Gabrijel Silva je iskoristio odbitak od Damjanovića i smestio loptu u mrežu.

56. minut - Kuande je opet pobegao odbrani Srbije. Ali je poslao katastrofalan pas i gotovo siguran gol Portugala je - propao.

 

 

52. minut - Koliko sreće za Portugal! Odlična akcija Rankovića, prevario je golmana, malo je posrnuo i u padu je pogodio prečku!

49. minut - Jako je opasan Kuenda. Opet je biser lisabonskog Sportinga demonstrirao raskošan talenat, ali je opet bio neprecizan.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Dudu je zamenio Varelu na terenu.

Kraj prvog poluvremena - Mora se priznati da je naša selekcija imala sreće u određenim situacijama, ali smo zaista nadigrali rivala. Mogli su i "orlići" i ubedljivije da vode. Pa kada se sve sabere i oduzme - zaslužena prednost čete Jovana Damjanovića.

43. minut - Stativa za Srbiju! Neverovatna šansa. Imali smo i dosta sreće, ali je lako moglo da bude i 3:0 za našu selekciju.

37. minut - GOOOOL ZA SRBIJU! Gaze naše nade. Sjajan je Cvetković ponovo bio, dodao do Rankovića koji je šutirao, lopta je pogodila defanzivca Portugala i završila u mreži.

29. minut - Ponovo smo se uspešno odbranili. Ovoga puta je Gabrijel Silva bio sam, međutim nekako je naša odbrana ponovo intervenisala.

22. minut - GOOOOL ZA SRBIJU! Sjajni Cvetković i odličan šut. Divna akcija naših momaka koja je počela od presečene lopte na centru, pasa Maksimovića i kombinacije Makević - Cvetković.

 

 

18. minut - Kakav promašaj Varele! Imao je situaciju jedan na jedan sa Jovanovićem, ali je katastrofalno šutirao i promašio čitav gol!

11. minut - Spašava prečka "orliće". Namestio se Kvenda, sjajno šutirao, ali je pogodio samo prečku!

10. minut - Jako dobar udarac Maksimovića. Namestio je loptu posle odbitka, pa je Diogo Fereira morao da interveniše.

7. minut - Dosta defanzivnih problema "orlića" na startu meča. Ugrožava nas rival posebno iz kontre i brze tranzicije.

3. minut - Fantastični Ranković. U čak dva navrata je izblokirao jako opasan napad Portugalaca. Ritam kao u Premijer ligi na startu utakmice.

1. minut - Odlična prilika za naše momke već na startu utakmice. Morala je izgledna šansa bolje da se realizuje...

1. minut - Počela je utakmica na stadionu AEK-a u Larnaki.

16.45 - Portugal će izvesti startnih 11: Fereira - Soareš, Silva, Sousa, Kunja - Mora, Fecilisimo, Simoes - Kvenda, Silva, Varela.

16.30 - Poznati su i sastavi. Za Srbiju igraju: Jovanović - Bubanja, Milosavljević, Simić, Stojanović - Kostov, Makević, Vasilić - Maksimović, Cvetković, Ranković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading