TRAKTOR UMESTO AUTOBUSA Hit slavlje u Malom Parizu, o ovome priča cela Šumadija

06:00 | 03-06-2024

Fudbal 0

Fudbaleri novog srpskoligaša s peharom prodefilovali na prikolici

Fudbaleri OFK Napredak iz Markovca

Već posle drugog kola plej-ofa, a bilo ih je pet, u Podunavsko-šumadijskoj zoni, kada su sa 2:1 pobedili drugoplasirani RSK iz Rabrova, fudbaleri OFK Napretka iz Markovca, kod Velike Plane, i teoretski su obezbedili plasman u Srpsku ligu Zapad.

Fudbaleri OFK Napredak iz Markovca Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Promocija novog srpskoligaša kasnila je zbog nevremena, jer je teren u Markovcu posle obilne kiše bio poplavljen. Mada su fudbaleri organizovali radnu akciju, nije moglo da se igra, pa je utakmica protiv Morave iz Velike Plane, umesto 25. maja, odigrana četiri dana kasnije. Markovčani su u komšijskom derbiju slavili sa 1:0, golom Marka Lukića.

Slavko Perović i Đorđe Slavković Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Po završetku utakmice pobednički pehar je kapitenu Đorđu Slavkoviću uručio Slavko Perović, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije. Slavković je, podsećamo, u prošloj sezoni postigao 13 golova u pobedi Napretka protiv SASK 19:0!

Fudbaleri OFK Napredak iz Markovca Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Do sada je zona bila najviši rang u kojem su igrali Markovčani, letos su se vratili, a sada su prvi put u društvu srpskoligaša. Poslednja utakmica bila je samo formalnost, tako da su Markovčani odmah priredili feštu. Ovo selo zovu i Mali Pariz, jer je veliki broj njegovih žitelja radio, a i sada radi, u glavnom gradu Francuske, ali pobedničku vožnju, ipak nisu mogli da organizuju otvorenim autobusom, kao PSŽ ili Barselona, na primer, već su navijače pozdravili sa otvorene traktorske prikolice, što nimalo nije umanjilo veselje.

Fudbaleri OFK Napredak iz Markovca Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Golgeter Stojanović

Najbolji strelac lige bio je Stojanović sa 25, ispred Đurđevića, koji je dao 19 golova. Treći strelac tima bio je Slavković, sa devet golova.

Ovaj uspeh, pod vođstvom trenera Vladice Radosavljevića ostvarili su, pored pomenutog Slavkovića, Jovan Rafailović, Filip Radovanović, Dejan Gujaničić, Marko Lukić, Mitar Milojević, Arsenije Kočanović, Aleksandar Jevtić, Aleksandar Dragutinović, Aleksandar Marić, Veljko Kizić, Nemanja Bajović, Nikola Đukić, Dejan Ristić, Željko Tašković, Luka Ristić, Matija Vranić, Radivoje Aničić, Veljko Cvetković, Danilo Antonijević, Aleksandar Đorđević, Luka Živanović, Stefan Stojanović i Nenad Đurđević.

Fudbaleri OFK Napredak iz Markovca Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Naravno, velike zasluge imaju predsednik Stojanče Jović, sportski direktor Goran Matejić i članovi uprave Nikola Nedeljković, Nenad Jovanović i Srećko Spasić.

Komentari(0)

Loading