I ČELSI PRONAŠAO SVOG KOMPANIJA Gvardiolin izum seo na klupu "plavaca" i izbio im 10 miliona evra iz džepa

17:01 | 03-06-2024

Fudbal 0

Posle smene Mauricija Poketina, dvostruki šampion Evrope našao novog trenera.

Čelsi

Smenio je Čelsi Mauricija Poketina i od tada aktivno tražio mladog i talentovanog menadžera. Nešto slično kao Bajern što je uradio sa Vinsentom Kompanije. I našao ga je.

Zanimljivo, još jedan Gvardiolin trenerski izum. Posle Mikaela Artete (Arsenal) i pomenutog Kompanija, bivši Pepov asistent - Enco Mareska u narednih pet godina će voditi Čelsi!

Barem je tako po slovu ugovora koji će važiti do kraja juna 2029. godine uz opciju automatskog produžetka saradnje na dodatnu sezonu.

- Postati deo Čelsija, jednog od najvećih klubova na svetu, je san za svakog trenera. Veoma sam uzbuđen zbog ove prilike i radujem se što ću raditi sa talentovanom grupom igrača i trenera na razvoju ekipe koja će pokušati da nastavi klupsku tradiciju uspeha - rekao je Mareska.

Italijan je iz kase Čelsija izbio 10.000.000 evra koliko obeštećenje pripada Lesteru na ime prevremenog raskida saradnje sa talentovanim stručnjakom.

Lester je do sada bio jedini seniorski posao Mareski. Prethodno je radio u mlađim kategorijama Mančester sitija i kao asistent Gvardioli u prvom timu.

Videćemo koliko je naučio od slavnog Španca i može li kao i Arteta da transformiše Čelsi u klub koji će se boriti za titulu prvaka Engleske. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading