OZBILJNA PROVERA Srbija uprkos porazu pokazala dobre stvari protiv prljavih Austrijanaca

22:38 | 04-06-2024

Fudbal 0

"Orlovi" su krenuli poprilično loše, ali su se probudili u nastavku.

fudbal
AP Photo/Matthias Schrader

Reprezentacija Srbije je neuspešno startovala pripreme za Evropsko prvenstvo pošto je u Beču izgubila od Austrije sa 2:1 (2:1).

S obzirom na to da su "orlovi" katastrofalno započeli susret, primivši dva gola u prvih 13 minuta igre, može se reći da nisu bili tako loši.

VELIKA ČAST ZA DRAGOVIĆA Austrijanci mu určili poseban poklon, evo o čemu se radi (VIDEO)

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Selektor Dragan Stojković je uspeo da razmrda svoje izabranike uprkos nepovoljnom rezultatu i naterao ih je da počnu da igraju fudbal. Kako je vreme odmicalo, srpski igrači su bili sve sigurniji i agresivniji, što je bilo krunisano golom Strahinje Pavlovića u 35. minutu.

Odmor na poluvremenu je poslužio "orlovima" da se priberi i dodatno motivišu za nastavak utakmice. Oni su bili još bolji u drugih 45 minuta, stvarali su šanse, sjajno su se kretali bez lopte... 

Važno je napomenuti i da su domaći bili opasni i da su lako mogli ponovo da dođu do dva gola prednosti. Ipak, do toga nije došlo, pa je rezultat do samog kraja ostao nepromenjen.

Takođe, Austrijanci su u poprilično ranoj fazi susreta počeli sa krađom vremena, "valjajući" se po travi, pritom, grubo su faulirali Srbe, a pogotovo Aleksandra Mitrovića, koji je dobio prave "batine".

Igrač meča je bio Kristof Baumgartner, koji je dao jedan gol i imao jednu asistenciju. U redovima Srbije je najbolji bio Strahinja Pavlović, pošto je jedini bio precizan u našem timu, pritom, maestralnim defanzivnim minijaturama zaslužan je što "orlovi" nisu primili još neki pogodak.

 

Austrija - Srbija 2:1 (2:1)

Strelci: Vimer 10', Baumgartner 13' - Pavlović 35'

Stadion: "Ernst Hapel"; Kapacitet: 50.865; Sudija: Antonio Nobre (Portugalija)

 

 

90+3 - Kraj utakmice! Srbija je bila agresivna, dala je sve od sebe da izjednači, ali nije uspela. Uprkos porazu, bilo je pozitivnih stvari u igri "orlova".

84' - Ivan Ilić je pokušao sa oko 30 metara iz slobodnog udarca, ali nije bio ni blizu da pogodi.

77' - Neverovatnu šansu je propustila Austrija. Jedan igrač je izašao jedan na jedan sa Vanjom, pokušao je da ga predribla, ali je golman sjajno intervenisao i tako spasio Srbiju!

76' - Lep fudbal igra Srbija. Andrija Živković je priredio potez za špice, centrirao je, lopte se odbila do Pavlovića koji je sa velike udaljenosti pokušao iz voleja. Ipak, daleko od gola.

67' - Kakav potez Strahinje Pavlovića! Austrija je ozbiljno zapretila, izgradila je opasan napad, ali je onda srpski defanzivac junački, hrabro i spretno osujetio pokušaje čak trojice protivničkih fudbalera.

61' - U toku je period igre kada Austrijanci igraju pomalo prljavo. "Valjaju" se po travi, prave grube faulove... 

55' - Srbija je imala odličnu šansu iz kornera. Sergej je pokušao glavom, a lopta je prošla tik iznad prečke.

47' - Tek što je počelo drugo poluvreme, Austrija je imala šansu. Baumgartner je ponovo bio opasan, ali je ovoga puta Vanja bio na visini zadatka, te je loptu poslao u korner nakon odbrane.

I POLUVREME

45+2' - Kraj prvog poluvremena. Od trenutka kada je Srbija dala gol, usledio je period zatišja, te se nije dogodilo ništa vredno spomena. Kako je krenulo, podnošljiv zaostatak tokom odlaska na veliki odmor.

35' - GOL! Srbija je smanjila zaostatak. Posle nekoliko centaršuteva i pokušaja glavom, lopta se od stative odbila Pavlovića, koji ju je upravo glavom smestio od stativu u gol - 2:1.

33' - Neverovatna greška Vanje Milinković-Savića, očajno je ispucao loptu, koja se odbila do samog Vimera u kaznenom. Srećom, bio je ofsajd, pa je pogodak poništen.

25' - Austrija kao da nije zadovoljna trenutnim rezultatom, pa želi da postigne još golova. Baumgartner je probio po levoj strani, šutirao je u bliži ugao golmana Milinković-Savića, ali je ovaj relativno lako odbranio.

16' - Velika šansa za Srbiju! Tadić je bio skoro sam na oko 13 metara udaljenosti od protivničkog gola, lopta mu je bila na jačoj levoj nozi, ali je veoma loše šutirao i promašio.

13' - GOL! Austrija je udvostručila prednost, iako je, vrlo moguće, bio faul na sredini terena gde je Srbija izgubila loptu. Usledio je kontranapad i pogodak Baumgartnera.

10' - GOL! Odbrana Srbije je bila indolentna, što je Austrija iskoristila da jednostavnom akcijom i dodavanjem u prazan prostor dođe do pogotka. Strelac je bio Vimer, na asistenciju Baumgartnera.

1' - Neverovatno, ali istinito. Austrija je imala šansu u 10. sekundi meča i njeni igrači su tražili penal. Sudija iz Portugalije nije pokazao na belu tačku.

20:45 - Počela je utakmica.

19.41 - Poznati su sastavi ekipa, Piksi je kombinovao u određenoj meri, a "orlovi" će nastupiti u novim dresovima, pa se nadamo da će im oni doneti sreću.

19.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prijateljskoj utakmici u kojoj se sastaju reprezentacije Austrije i Srbije. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Beča.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading