BORAC Bivši hrvatski fudbaler Ivan Klasnić progovorio o zdravstvenim tegobama

06:00 | 06-06-2024

Fudbal 0

Da nisam pozitivan, ležao bih u krevetu i bio tužan, a to ne želim - kaže Ivan Klasnić

Ivan Klasnić

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić (44), koji je rođen u Hamburgu, a sa velikim uspehom je igrao za Sent Pauli, Verder, Nant, Bolton i Majnc, zahvaljujući čudu i danas je živ. 

Mnogi ga pamte po sjajnim partijama, efektnim golovima, ali i teškoj životnoj priči koja mu je promenila fizički izgled.

Klasnić je karijeru prekinuo zbog zdravstvenih problema s bubrezima. Ostao bez oba bubrega i godinama se borio s njihovom disfunkcijom, a prošao je čak prošao je čak tri transplantacije. Prvi put je operisan 2007. kada mu je bubreg donirala majka Šima, ali telo ga je odbacilo.

VELIKI GAF PORTUGALCA Ronaldo zgrozio obožavatelje (FOTO)

 

 

Potom je druga transplantacija bubrega od oca Ivana bila uspešna i osećao se dobro pa je ponovo zaigrao. Ipak, i on je počeo da otkazuje pa je odlazio na dijalizu. Potom je treći put dobio novi bubreg nepoznatog donora. Kasnije se saznalo da su ustvari za Ivanovu zdravstvenu situaciju krivi doktori Verdera za koji je igrao od 2001. do 2008. Naime, do komplikacija ne bi došlo da ga nisu pogrešno lečili.

 

 

U decembru 2020. sud je doneo odluku da se Ivanu, na ime obeštećenja, isplati četiri miliona evra.

-Borio sam se za život tri puta. Bolest nije toliko teška. Treba pronaći donora da bi se obavila transplantacija. Moja pozitiva dolazi iz srca. Uvek sam bio pozitivan čovek. Imam dve ćerke koje svakodnevno uče od mene i uz koje moram da budem pozitivan. Da nisam pozitivan, ležao bih u krevetu i bio tužan, a to ne želim. Želim da se družim s prijateljima, igram fudbal, idem na utakmice. Želim da ljudi vide da sam pozitivan - rekao je Klasnić za hrvatske medije.

 

 

Ivan ima ćerku iz prvog braka s Patricijom, po imenu Fabien Kolen. Druga ćerka rođena je 2019. godine, a majka je javnosti nepoznata dama.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading