ŠVEĐANI PRETILI, "ORLOVI" POGAĐALI Srbija pobedila u Stokholmu i krenula na Evropsko prvenstvo raspucana (VIDEO)

19:54 | 08-06-2024

Fudbal 0

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Švedsku u Stokholmu sa 3:0 u poslednjoj prijateljskoj utakmici pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Fudbalska reprezentacija Srbije
Marko Metlaš/Alo

Selektor Dragan Stojković Piksi napravio je nekoliko izmena u odnosu na poraz protiv Austrije u Beču (2:1), a šansu je bez dileme najbolje iskoristio golman Predrag Rajković sa nekoliko odličnih odbrana.

Od prvog minuta igrali su Nemanja Stojić i Filip Mladenović, dok su u nastavku šansu dobili kapiten Tadić, Filip Kostić, Nemanja Gudelj i Luka Jović.

alo Foto: Alo!/Marko Metlaš
 

Golove za srpski tim postigli su Sergej Milinković-Savić u 18, Aleksandar Mitrović u 60. i Dušan Tadić u 70. minutu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Srbija će prvu utakmicu na EURO odigrati 16. juna protiv Engleske u Gelzenkirhenu. Četiri dana kasnije sledi duel sa Slovenijom u Minhenu, a poslednji rival u C grupi biće Danska, 25. juna, takođe u Minhenu.

ŠVEDSKA - SRBIJA 0:3 (0:1)

Stadion: Frends arena, Sudija: Jasper Vergote (Belgija)

ŠVEDSKA: Olsen – Kraft, Hien, Lindelef, Kajuste – Kuluševski, Saletros, Forsberg – Elijason (od 46. Larson), Nilson (od 46. Isak), Elanga.

SRBIJA: Rajković – Milenković, Stojić, Pavlović – Živković, Ilić, Lukić (od 46. Gudelj), Mladenović – SMS – Vlahović, Mitrović.

KRAJ!

90. minut - Još tri minuta nadoknade.

81. minut - Probao je sada Holm da umanji zaostatak nakon sjajnog dodavanja Isaka, ali je Rajković ponovo bio na visini zadatka.

70. minut - GOOOOL! Još jedna sjajna kontra i novi pogodak "orlova". Nisu uspeli Kostić i Vlahović, ali jeste Dušan Tadić!

60. minut - GOOOOL! Aleksandar Mitrović kruniše sjajnu kontru našeg tima i postiže gol za 0:2!

59. minut - Isak se našao u prilici da donese izjednačenje, uspeo da šutira, ali je odbranio Rajković udarac napadača Njukasla.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Piksi je napravio prvu promenu i na teren umesto Saše Lukića poslao Nemanju Gudelja. Kod Šveđana Isak menja Nilsona, a Larson je u igru umesto Elijasona.

POLUVREME!

45. minut - Još tri minuta nadoknade u prvom delu igre.

26. minut - Bez uzbuđenja nakon pogotka Srbije, Šveđani su ponovo preuzeli inicijativu, ali ne uspevaju da ugroze gol Rajkovića.

18. minut - GOOOOL! Sergej Milinković Savić! Prva pravi napad "orlova" i pogodak veziste nakon centaršuta Andrija Živkovića!

15. minut - Prvi šut u okvir gola i to Kuluševskog, ali nije bilo problema za Rajkovića.

9. minut - Za sada dosta bolji početak domaćina koji je u nekoliko navrata bio blizu da ugrozi gol Rajkovića. BIlo je gužve u našem kaznenom prostoru, ali za sada bez pravih prilika.

18.01 - Utakmica je počela!

17.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prijateljskoj utakmici između Švedske i Srbije. Uz sport.alo.rs pratite uživo dešavanja iz Stokholma.

 

 

Komentari(0)

Loading