KASNO KAJANJE Hrvatu zameraju Ivkoviću što je 1991. branio za Jugoslaviju

06:30 | 11-06-2024

Fudbal 0

Legendarni golman Dinama, Crvene zvezde i reprezentacije bivše države Tomislav Ivković gostovao je u HTV-ovoj emisiji „Nedjeljom u 2“.

fudbal
Profimedia

Ivković je branio je za Jugoslaviju na SP 1990. godine i u čuvenoj četvrtfinalnoj utakmici 30. juna u Firenci protiv Argentine odbranio Dijegu Maradoni jedanaesterac u, po nas tragičnoj, penal seriji uhvativši živu loptu! Ivković je bio prvak Jugoslavije s Dinamom, ali i s Crvenom zvezdom.

Uzeo Maradoni 100 dolara

Ivković je Maradoni odbranio penal i kao golman Sportinga na meču sa Napolijem u Kupu UEFA. Dobio je tada i zanimljivu opkladu u 100 dolara, pre izvođenja jedanaesterca, a pošto je odbranio penal, Ivković je dobio novac, ali i dres velikog Dijega. Ponudio mu je Ivković opkladu i pre penala na prvenstvu u Italiji, ali je Dijego odbio.

- Nije smeo da me gleda od straha. Rekao sam mu da znam gde će da šutira i da ću mu odbraniti. Zvao sam ga „Dijego, Dijego…“, ali nije reagovao. Bio je koncentrisan na loptu. Ponovio sam mu da znam šta će uraditi. Napravio sam fintu, krenuo u levu, pa u desnu stranu i opet ga nadmudrio.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zameraju mu zbog toga što je još u septembru 1991. branio za Jugoslaviju, kada je već trajao rat u Hrvatskoj.

- Shvatam da nekima to nije dobro palo. Prihvatam to kao grešku. Ja sam totalno apolitičan i u tim nekim situacijama nisam bio upoznat i nisam znao šta se sve dešavalo. Kad sam već tamo otišao, išao sam da zahvalim jednom velikom čoveku Ivici Osimu i pozdravim se s dečkima koji nisu imali veze s onim što se dešavalo - rekao je Ivković.

Rasuti spermatozoidi

Sportska novinarka Tihana Zrnić i sestra bivšeg rukometaša Vedrana Zrnića bila je u vezi s Tarikom Filipovićem, a onda je upletena u najpoznatiji ljubavni skandal u Hrvatskoj. Sa bivšim suprugom Tomislavom Ivkovićem ima ćerke teniserku Lunu i odbojkašicu Leni. Tihana, koja je mlađa od Tomisava 20 godina, pre udaje 2005. je ostala trudna s Ivkovićem u istom trenutku kada je njegovo dete nosila još jedna voditeljka - Karmela Vukov-Colić. Karmela je imala aferu s Ivkovićem iz koje se rodio sin Noa, iste godine kada je i Tihana rodila prvu ćerku. Tihana je sve oprostila i dve godine kasnije se udala za Tomislava, koji je jedan brak imao i u Beogradu tokom boravka u Crvenoj zvezdi.

Pamti se i njegov sukob s Miroslavom Blaževićem zbog koga je svojevremeno posle titule 1982. napustio Dinamo. To je ujedno nazvao i najtežim danom u životu.

- Odrastao sam u Zagrebu, moji baka i deda došli su iz Dalmacije. Bili su pošteni i marljivi ljudi koji su napravili čuda u privatnom životu. Uvek su me vaspitavali da su Dinamo i Hajduk naša dva bratska kluba. Danas je generalno manje strpljenja, manje druženja, mladi sede za stolom sa mobilnim telefonima, manje komuniciraju. Ne bih u stvari rekao ni da vlada mržnja. Kod Hajduka je to više frustracija, tuga, jad i čemer jer ih nema nigde 19 godina. Ne mogu to da prihvatim, da jedna institucija poput Hajduka nije uspešna - dodao je na kraju Ivković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading