PETKOVIĆ IZNEO ODBRANU POSLE PRETNJI DEČAKU DA ĆE GA UBITI: Samo sam branio svoje dete

20:02 | 10-06-2024

Fudbal 0

Bivši fudbaler izneo svoju verziju događaja.

Nikola Petković

Bivši fudbaler Nikola Petković uhapšen je pre nekoliko dana zbog pretnji smrću maloletnom dečaku, a sada je izneo odbranu u tom slučaju.

- Kao roditelj dečaka, mogu samo da kazem da sam izrazito ponosan na hrabrost sina kao i njegovih drugara koji su bili žrtve ozbiljnog nasilja. Stao sam u odbranu sopstvenog deteta kao i svakog oštećenog u okolnostima koje su se dogodile. Moj dvanestogodišnji sin je doživeo ozbiljno psihičko i fizičko nasilje koje nije bilo vršnjacko jer su u pitanju bila deca starija i do 3-4 godine. Zadobio je velike telesne povrede poput 30 udaraca u glavu pesnicom i otvorenom šakom, kao i macole, čvrge i ujedno nasilničke uvrede. Zatim su ga osmorica delikvenata snimala telefonima, preteći mu i terajući ga da o sebi izgovara najgnusnije reci i poniženja koja trajno ostavljaju ozbiljne frustracije kao i psihičke traume koje mogu da utiću na dalje razvijanje i odrastanje mog deteta. Pored mog sina, žrtve nasilja su bile i nekolicina njegovih drugara koja su takođe podlegla telesnim povredama, kao i psihićkom zlostavljanju. Jedan od njih, zadobio je telesne povrede čak tri puta.

Grupa delikvenata želela je da ponovi napad na mog sina saznavši lokaciju njegovog treninga gde su i planirali da ga ponovo sačekaju. Hvala Bogu obavešten sam na vreme o nemilom i za mene šokantnom incidentu koji se dogodio. Kao roditelj odmah sam reagovao i došao na mesto dešavanja želevši da pre svega zaštitim najpre svoje dete, a onda i ostalu decu.

Ja nisam nasilnik i napadač, pogotovo ne dece, već samo roditelj koji je očajnički pokušavao da spasi glavu sopstvenom detetu i spreči mogući još gori, a da ne kažem tragičan scenario. Pri burnom i prirodnom instiktu koji svaki roditelj treba da ima, okarakterisan sam kao nasilnik, za šta sam i na pravdi Boga optužen od strane roditelja počinioca dela. Pri zataškavanju svojih neljudskih dela i ne reagovanju na nasilje njihove dece, prijavili su me u cilju prenošenja njihove odgovornosti na mene.

Ponosan sam i odgovoran roditelj koji je pravilno postupio i podneo žrtvu policijskog zadržavanja u vremenskom intervalu čak više od 24 časa nepravedno. Na žalost, mediji su preneli lažne iskaze i klevete na račun mog imena i na osnovu toga biće tuženi za iste - stoji u priči Petkovića.

Da podsetimo, on je priveden i saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

- Govorio mu je: "Kada budeš punoletan naći ću te i ubiti, tvog oca i majku, je*aću ti sestru ili brata". Na taj način vređao je dostojanstvo čoveka - rekli su tada iz tužilaštva.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading