SRBIN KOJI JE ZALUDEO ALBANCE, NOSI KOPAČKE SA NAŠOM TROBOJKOM, A POSLE INCIDENTA U BEOGRADU DOŽIVEO JE NEŠTO NEVEROVATNO Ispovest čuvenog "zmije" i njegova neverovatna životna priča

11:05 | 13-06-2024

Fudbal 0

Čovek za koga mnogi nisu čuli, ispisao je neverovatno priču.

Milan Đorđević

 

Srbin omiljen među Albancima? Koliko često se može čuti ta rečenica? Da je tako nešto sasvim normalno i da je postalo svakodnevnica u albanskom gradu Lješu, uverio nas je naš fudbaler Milan Đorđević (38) koji je u tamošnjem klubu Beslidja postao simbol.

Odlazak u Albaniju i jedan meč koji mu je promenio karijeru, a i život

Milan Đorđević Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Nekadašnji napadač BASK-a, OFK Beograda, Sinđelića i mnogih drugih srpskih klubova razbio je sve predrasude o životu u Albaniji. Za njega ne postoje nikakve prepreke, problema nikada nije imao, čak šta više, stanovnici ovog grada, kao i navijači kluba čije je boje branio do nedavno (1. jula otišao u penziju), jednostavno ga obožavaju. 

- U januaru 2012. godine dobio sam ponude iz tri različite države. U pitanju su bile Austrija, Crna Gora i Albanija. Tada su u Beslidji igrala tri naša igrača iz Srbije i odlučio sam da dođem i probam tih šest meseci, upoznam fudbal kulturu i ljude ovde i da posle odlučim šta ću dalje - rekao je Đorđević za "Alo!" u jednom intervjuu.

Tada je odlučio da napravi "opasan" korak i potpiše za albanskog drugoligaša Beslidju iz Lješa. Saigrači su ga sjajno dočekali i kako i sam kaže nije bilo nikakvih predrasuda. Nedugo nakon toga dobio je i nadimak "Đorđe Srbin", a objasnio nam je i kako je on nastao.

- Zovu me Đorđe ili Đorđe Srbin, to je postalo učestalo nakon utakmice između Srbije i Albanije u Beogradu 2014. godine. Mislim da je bio utorak kada se desio incident u Beogradu, a ja sam u Albaniji već u subotu igrao prvenstvenu utakmicu, na kojoj je bilo dosta navijača, između ostalih i moja supruga i starija ćerka Mia - priseća se Đorđević i nastavlja u dahu:

- Bio sam onako malo razočaran zbog svega što se kod nas izdešavalo i nisam znao šta me čeka na utakmici. Sve je bilo kao i obično do 45. minuta kada sam uhvatio volej na šesnaestercu i postigao prelep gol od prečku u koju je lopta dva puta udarala i vraćala se od zemlje. Ja sam gledao reakciju pomoćnog sudije i kada je pokazao da je gol u tom trenutku su svi na stadionu počeli da skandiraju "Đorđe Srbin". Meni je to ostalo kao jedan od najlepših momenata koji sam doživeo u karijeri - kaže iskusni napadač.

Nadimak "zmija" koji ga prati ceo život

Milan Đorđević Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Pored nadimka "Đorđe Srbin", Milan ima još jedan, nešto drugačiji nadimak - "Zmija", a dobio ga je od čuvenog trenera, Branka Žutića koji je činio čuda sa ekipom OFK iz Mladenovca, a kasnije vodio i reprezentacije Nigerije, Kameruna, Toga...

- Nadimak "Zmija" sam dobio od našeg sada već pokojnog trenera Žutića iz Mladenovca koji je ranije bio selektor Nigerije, Kameruna... Kod njega sam počeo da treniram sa 8 godina i u nekoj situaciji između dva igrača sam provukao loptu, na to je on prokomentarisao "Vidi ga kakav je ko neko zmiče". Što sam bio stariji, vremenom, prešlo je u "Zmiju" i tako je ostalo do dana današnjeg - podelio je Milan sa nama jako lepu uspomenu.

Duel protiv bivšeg igrača Zvezde

Milan Đorđević Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Još jedan Srbin koji je ostavio trag u albanskom fudbalu je Ivan Gvozdenović (42), nekadašnji fudbaler Crvene zvezde sa kojim je Đorđević "ukrstio koplja".

Bivši fudbaler crveno-belih nosio je dres Tirane, Skenderbega i Kukešija u kom je 2015. godine završio karijeru.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading