TERZIĆ NAJAVIO VRELO LETO NA MARAKANI Šta će biti sa Borjanom, da li dolazi Radonjić, a Zvezda sutra dovodi i novo pojačanje...

19:45 | 17-06-2024

Fudbal 0

Generalni direktor Zvezde o brojnim temama.

terza
FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/ bs

Pored trenera Vladana Milojevića, javnosti se obratio i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić koji je najavio vrelo leto na Marakani.

Naravno, u fokusu su transferi, dolasci i odlasci igrača, pa je Terzić naširoko govorio o tome. Najpre o potencijalnom dolasku Nemanje Radonjića.

- U principu znate to da ne komentarišemo igrače koje nismo potpsiale. Interesantan je, imamo Olajinku, rekao sam da Radonjić ima otvorena vrata u Zvezdi uvek, videćemo, pita se Majorka. Oni imaju opciju još par dana, njemu je prioritet da ostane u Španiji, videćemo.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Najavio je Terzić da će vrlo uskoro Zvezda objaviti još jedno pojačanje. Kako stvari stoje, Pumu Rodrigeza.

- Sutra ćemo objaviti njegovo ime, privodimo kraju sve detalje, ostale su sitnice, da ne bih ja istrčavao pre zvanične objave, očekujem da budemo još bolji. Doveli smo igrača profila koji nama baš treba na toj poziciji.

I još malo o dolascima Dalsija, Luke Ilića, Nemanje Stojića...

- Imamo sačuvan tim od prošle godine, otišao je Dragović, ovim prilikom želim da pokažem zahvalnost, došao je Nemanja Stojić, reprezentativac od koga očekujemo. Otišao je Bukari, za dan ili dva ćemo objaviti igrača koji dolazi na njegovu poziciju, nadam se da ćemo biti još jači. Marko Stamenić je otišao, na njegovu poziciju je došla želja Vladana Milojevića, to je Dalsio, tu je Luka Ilić, naše dete. Vratili smo ga, tačno igrač koji nam je bio potreban, dobra leva noga, prekid, smisao za igru. Naše dete, zna šta je Zvezda, ali jedna drugačiji Luka Ilić, pet godina stariji, iskusniji, prošao nekoliko zemalja, sad je u najboljim godinama, da odgovori zahtevima Crvene zvezde.

FK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

Velika želja čelnika Zvezde je da zadrže In Bom Hvanga, ali će to biti jako težak posao.

- To je naša velika želja, ne moramo ga prodavati zbog finansijske situacije, međutim, imamo dogovor sa njim, ako se pojavi neki klub iz Lige petice i bude zadovoljan, da mu nećemo praviti problem uz obeštećenje koje smo precizirali, ali ćemo ispoštovati želju kakva bude, vezana za sportski motiv. Velika verovatnoća postoji i da ostane. Učinićemo sve sa naše strane, ali pitaće se on.

Terzić je još jednom potvrdio da Omri Glazer ne može da ide pošto je stub Zvezde.

- Nije tema visina obeštećenja, Glazer mora da ostane, s njim imamo stabilnost iz zadnje linije, jako je dobro prihvaćen, uliva jedno veliko poverenje čitavoj ekipi i on ne može da ide sigurno. Pogotovo jer je teško naći. Korektno je to prihvatio, profesionalac je, Zvezda mu je jako puno učinila za njegovu karijeru, poštuje i i poštovaće svaku odluku kluba.

Očekuje se i dolazak Seol Jong Vuna koji može da odgovori zahtevima na desnom i levom beku.

- Kao i za desno krilo, privodimo kraju detalje oko levog beka, konačno ćemo imati levog beka po meri, kao alternativa, bilo je polemike oko Rodića, ali on je odradio sedam godina, ali ne može sam. Imamo mnogo utakmica godišnje, treba širi roster, po dva dobra rešenja, Rodić je bio razapet, ali nije lako naći levog beka. Engleska reprezentacija juče stavi dešnjaka da igra levog beka, njima nije lako, tako da se nadam da ćemo u narednim danima potpisati i objaviti to rešenje. Da ne govorim ja pre zvanične objave.

Zanimljivo je da je Terzić otkrio da Stamenić na kraju neće pojačati člana Čempionšipa Koventri, već jedan klub iz Premijer lige.

- Jedna situacija ima još za Stamenića, s obzirom na to da nismo, ugovorili smo, ali nismo potpisali. On nije prihvatao Čempionšip, on želi da ide u Premijer ligi, javio se jedan, mi smo pregovarali, nadam se da ćemo potpisati transfer ugovor sa Stamenić i Premijer ligom od 5.500.000 evra.

FK Crvena zvezda, FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

Kako trenutno stoje stvari, Zvezda neće prodati Krasoa.

- Tu je, ostaje, počeo je pripreme, on je enigma kako za vas, tako i za nas, igrač koji nas oduševi potezima, podiže čitav stadion na noge. Majstor je, ali nadam se da će proći dobre pripreme, da će imati mnogo, mnogo koristi od kreativnosti Krasoa. Ta inteligencija, tehnika, mislim da još nije ništa uradio od onoga koliko može. Proći će pripreme, videćemo.

Enigma je i status Stefana Lekovića za kojeg Viljareal ima opciju da ga otkupi za 4.000.000 evra.

- Da ga otkupe, videćemo šta znači, Leković je 2004. godište, ako ga ne uzmu, 4.000.000 evra je dobra cifra, ali trebaće nam dva bonus igrača, ako se ne dogovorimo on je dobrodošao da se vrati. Sačekaćemo sutra, videćemo sa Lekovićem i videćemo. Čim su rekli da će poslati ponudu, traže rešenja. Videćemo šta je, pričaćemo s igračem i donećemo najbolju odluku.

Otkrio je Terzić između redova, da je ideja kluba Borjan završi karijeru i preseli se na neku drugu funkciju u klubu.

- Mi smo pre nekoliko dana razgovarali sa Borjanom, ponudili smo mu određene opcije, ima ugovor na dve godine. Mi smo u obavezi, ponudili smo da to bude prelazak sa igračke karijere na jednu drugu funkciju, početak jedne druge karijere. Ja bih voleo da ostane u klubu, u ovom momentu se Glazer nametnuo kao izvanredno rešenje i Borjan nema potrebe da konkuriše za prvi tim. Za Glazera smo imali ozbiljne ponude i mi moramo da spremamo mlađeg golmana kao zamenu. Moramo dovesti golmana u nekoj perspektivi biti spreman. S Borjanom smo razgovarali i na putu smo da nađemo rešenje, do 30. juna ima obavezu po ugovoru u Slovanu, da bude njima na raspolaganju, imamo još 14 dana do tada, rešićemo situaciju.

Za kraj je Terzić branio najavljenu promenu pravila oko bonus igrača.

- Mnogo se očekuje od njega, ali moraju da shvate da je teško, dobija se na kašičicu i kao što su shvatili mlađi, ono što je dobro za mlade je to što očekujemo da FSS poveća broj bonusa na dva, tako će uvek biti dva startera, morate imati još bar trojicu na klupi, tako da će mladi igrači dobijati mnogo veću minutažu nego do sada. Hrabri nas i da će u ostlaim klubovima dobiti šansu, tako da ćemo imati svakog vikenda 32 mlada igrača, pa neka istrpe, igrača mladog morate trpeti, dati podršku, kad greši. Treba da budemo razvojna liga, ako želite da bude konkurentna i finansijki opravdana. Korak unazad za srpski fudbal da imaju igrače po 30-35 godina, mene hrabri ovaj predlog FSS da dva bonusa, ima ovih koji kažu pa neka budu bolji i nek se nametnu. Nikad neće trener koji je opterećen rezultatom da stavi mladog igrača, nikad. Uvek će staviti iskusnog, ne sagledavajući budućnost - podvukao je generalni direktor Zvezde.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading