"MOŽEMO DA POBEDIMO SRBIJU" Bio je miljenik navijača Zvezde, a sada igra tenis, navija za Đokovića i za Sport.alo poručuje: Ako nas "orlovi" potcene, iskoristićemo to

07:00 | 20-06-2024

Fudbal 0

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Nejc Pečnik (38) dobro je upoznat sa dešavanjima kako u Sloveniji, tako i u Srbiji, a u razgovoru za sport.alo, nekadašnji ljubimac navijača crveno-belih, otkrio je šta očekuje od utakmice, gde je prednost Slovenije, a pomenuli smo i njegovu titulu na "Marakani", kao i Novaka Đokovića...

Nejc Pečnik

 

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras (21.00) igra jako bitan meč drugog kola grupe C Evropskog prvenstva protiv selekcije Slovenije. Duel dve selekcije koje su nekada delile državu mogao bi da bude od presudnog značaja, kako za jedne tako i za druge.

Slovenci su izvukli remi u sudaru sa Danskom, dok su "orlovi" uprkos porazu od Engleske ostavili dobar utisak, pa obe selekcije ulaze u meč prilično motivisane. U prošlosti su dueli dve selekcije donosili velika uzbuđenja, pa se to očekuje i sada. 

Nejc Pečnik Marko Metlaš/Alo
 

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Nejc Pečnik (38) dobro je upoznat sa dešavanjima kako u Sloveniji, tako i u Srbiji, a u razgovoru za sport.alo, nekadašnji ljubimac navijača crveno-belih, otkrio je šta očekuje od utakmice, gde je prednost Slovenije, a pomenuli smo i njegovu titulu na "Marakani", kao i Novaka Đokovića...

- Raduje me što je Slovenija na Evropskom prvenstvu. Samo po sebi je to već veliki uspeh, ali znam da igrači i stručni štab nisu otišli u Nemačku opušteni. Osvojili su bod protiv Danske, sada sledi meč sa Srbijom na kom mogu da ostvare rezultat koji bi im otvorio vrata za osminu finala - kaže Pečnik na početku razgovora i dodaje:

- Verujem da možemo da pobedimo Srbiju. Jasno je da "orlovi" imaju kvalitetnije igrače, ali je na ovakvim turnirima sve moguće. Ako nas Srbija bude i minimalno potcenila, ne piše im se dobro.

Nejc Pečnik Marko Metlaš/Alo
 

Kako kaže nekadašnji ofanzivac, jedan igrač neće odlučiti pobednika, ali je apostrofirao one najopasnije u redovima "orlova"...

- Mitrović je sigurno najopasniji, vrlo lako ulazi u šansu i može bez problema postići gol iz svake situacije. Odbrana Srbije je, takođe, vrlo dobra, fizički jaki igrači. Naravno, ne može ni Mitar sam postići gol, ali je dobro kada iza sebe ima Sergeja Milinković Savića, Dušana Tadića... to su igrači koji su jako dominantni i sigurno zvučniji od reprezentativaca Slovenije. Međutim, utakmica se ne dobija na individulani kvalitet, mora ceo tim da igra kao jedan. Bitan je timski duh i mislim da je Slovenija tu u prednosti.

Da li Srbija treba da se pribojava Šeška?

- Šeško... da, on jeste sigurno najzvučnije ime u Sloveniji, ali nije sve samo do njega. Naša selekcija ima zajedništvo, znaju kako da ga iskoriste. Opet kažem, ako nas potcenite, iskoristićemo to...

Pečnik je pročitao nedavnu izjavu Saše Ćurčića koji nije baš bio blag prema Slovencima, a slovenački fudbaler veruje da je baš takav pristup šansa za "

- Pročitao sam izjavu Saše Ćurčića koji je pričao kako mora da ide na Gugl kako bi video gde igraju naši reprezentativci... Ako takvim stavom i vaši igrači izađu na teren, mislim da ste onda u ozbiljnom problemu.

Nejc Pečnik Marko Metlaš/Alo
 

Baš kod sadašnjeg selektora Slovenije Matjaža Keka, Nejc Pečnik je debitovao. Na suprotnoj strani sedeće Dragan Stojković Piksi, ali Slovenac smatra da selektori neće imati ključnu ulogu u ovom duelu.

- Ne bih nikome dao prednost u tom pogledu zbog selektora. Naravno, Piksi je veliko ime, ostvario je zapažene rezultate... Mislim da nije tu presudna uloga selektora, već generalno forma, sreća, kome je kakav dan... Nema tu mnogo "skrivalica" i tajni, teško da će i Kek i Piksi uspeti da iznenade jedan drugog, dobro se poznaju svi... 

Titula sa Zvezdom - uspomena za ceo život

Pečnik je 2014. godine osvojio šampionsku titulu sa Zvezdom, kada je proglašen i najboljim igračem u sezoni po izboru navijača.

- Brzo prolazi vreme, već 10 godina od titule sa Zvezdom... čini mi se kao da je bilo pre 10 dana. Iz Beograda nosim uspomene za čitav život, mnogo lepe uspomene. Drago mi je da smo mi pokrenuli taj niz lepših dana na "Marakani" i drago mi je da crveno-belima sada ima mnogo bolje. 

Nejc Pečnik Marko Metlaš/Alo
 

Nakon Crvene zvezde usledio je odlazak u Japan gde je igrao i protiv Dijega Forlana.

- Bilo je zanimljivo (a-ha-ha)... Forlan je tada bio već u godinama, dosta se opustio, ali klasa se videla, naravno. Tada je bio glavna zvezda u Japanu. Jednostavno, čovek je legenda.

Sada već 38-godišnji fudbaler još uvek zvanično nije u penziji. Trenutno brani boje austrijskog niželigaša Sent Paula, a kako sam kaže "daleko je to od ozbiljnog".

- Daleko je to od ozbiljnog fudbala (a-ha-ha). To je kao da sediš sa drugarima u kafani i onda izađeš da malo dodaješ loptu. Sve je to sada na rekreativnom nivou. Jednostavno, volim fudbal, uvek je bio deo mog života i uvek je lepo kada možete sa prijateljima malo da se zabavite.

Nejc Pečnik Marko Metlaš/Alo
 

Prešao u tenisere, susret sa Đokovićem životna želja

Već duži niz godina Pečnik se bavi tenisom gde je pronašao "novu ljubav".

- Igram tenis već šest godina i moram priznati da sam ozbiljno napredovao tokom godina. Mislim da se vidi veliki napredak. Rekao bih da sam u regionu možda i među boljim rekreativcima. 

Kada smo već kod tenisa, kako a ne pomenuti Novaka Đokovića.

- Pratim Đokovića redovno, naravno. Uvek se navija za Novaka, kad god i gde god da igra. Mnogo ga volim kao čoveka i životna želja mi je da ga upoznam. Teško da bih mogao da mu pariram na terenu (a-ha-ha), ali bih zaista voleo da se nekada sretnemo negde, na terenu ili van njega. Novak je hodajuća legenda.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading