BOLJE DA SE NE VRAĆA U RUSIJU Oglasio se klub albanskog fudbalera koji je vređao Makedonce, čeka ga žestoka kazna

10:32 | 22-06-2024

Fudbal 2

Daku je rođen u Gnjilanu 1998. godine, fudbalsko iskustvo sticao u kosovskim, albanskim, hrvatskim i slovenačkim klubovima.

profi
SOPA Images / ddp USA / Profimedia

 

Rukovodstvo Rubina - nezavisno od odluke UEFA u vezi skaradnih povika s tribina hrvatskih i albanskih huligana i neprikladnog „navijanja” napadača poreklom s Kosova i Metohije Mirlinda Dakua s atletske staze stadiona u Hamburgu nakon utakmice - sankcionisaće svog prvotimca, disciplinski i finansijski.

- Napadač Mirlind Daku je dozvolio sebi uvredljive povike, posle utakmice albanske reprezentacije na Evropskom prvenstvu 2024. protiv Hrvatske. Naš klub je prihvatio odgovornost za ono što se dogodilo. Rubin je multinacionalni tim i uvek se pridržava principa poštovanja i jednakosti, stoga, kategorički osuđuje svaki oblik diskriminacije i uvrede na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi. Njemu, kad se bude vratio u Kazanj, biće izrečene disciplinske i novčane sankcije plus obavljen informativni razgovor sa igračima kako bi se ubuduće izbegli incidenti ovog tipa – stoji u klupskom saopštenju.

Daku je rođen u Gnjilanu 1998. godine, fudbalsko iskustvo sticao u kosovskim, albanskim, hrvatskim i slovenačkim klubovima. Prošlog leta se obreo u Rubinu, sezonu okončao s deset golova i četiri asistencije u 25 utakmica.  

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(2)

Loading
Risto

22.06.2024 13:39

Zabraniti nascisti da se doživotno bavi fudbalom.