ZBOGOM, PROVOKATORI Albanci eliminisani sa Evropskog prvenstva, a na tom putu su i Hrvati

06:30 | 26-06-2024

Fudbal 0

Kontinentalni šampionat u Nemačkoj obeležili su huligani dve naše susedne zemlje koji su neprestano provocirali, vređali i gađali Srbe, zbog čega su se njihovi savezi naplaćali kazni.

epa

Evropa može da odahne – albanski navijači su završili sa svojim šovinističkim performansima, a na tom putu se nalaze i hrvatski huligani, koje samo čudo može zadržati još neki dan u Nemačkoj.

Teško je pobrojati sve skandale koje su huligani iz Albanije i Hrvatske napravili tokom Evropskog prvenstva u fudbalu. Zato je većini učesnika, a posebno organizatorima kontinentalnog šampionata, laknulo kada su saznali da ih verovatno više neće viđati u svojoj zemlji. Svaki dan smo svedočili njihovoj otvorenoj mržnji prema svemu što ima prefiks Srbin ili srpsko, a posebno će ostati upamćena utakmica Albanija - Hrvatska tokom koje se češće moglo čuti „ubij Srbina“ nego „napred Albanija“ ili „’ajmo Hrvatska“.

Zbog toga je čak FSS zapretio da će napustiti takmičenje ukoliko UEFA ne izrekne kazne njihovim savezima. Albanci se tu nisu zaustavljali, već su provocirali Srbe na ulicama nemačkih gradova, širili političke parole i širili laži na društvenim mrežama o nekakvom srpskom nacionalizmu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ne sme se zaboraviti sramno ponašanje takozvanog novinara sa Kosova i Metohije Arlinda Sadikua, koji je pred meč Engleske i Srbije došao do tribine na kojoj su bili smešteni navijači „orlova“ i provocirao ih. Zbog toga mu je bila oduzeta akreditacija i zabranjeno dalje izveštavanje sa Evropskog prvenstva. A šta tek reći za fudbalera Mirlinda Dakua, koji je pesmom pozivao na smrt Srba i Makedonaca, zbog čega je kažnjen sa dve utakmice suspenzije.

navijači EPA
 

Jedini koji su očitali lekciju Albancima prvenstveno iz geografije bili su Španci, koji su u ponedeljak u utakmici trećeg kola gromoglasno skandirali „Kosovo - Srbija“, a nisu izostali ni transparenti sa sličnom sadržinom. Tako su uvlakačke poruke Albanaca sa Kosmeta da Španija prizna njihovu nezakonitu nezavisnost ostale neprihvaćene i odbačene.

Mirovali nisu ni Hrvati. Naprotiv. Njihov performans na poslednjoj utakmici protiv Italije, gde su po ko zna koji put veličali zločinačku akciju „Oluja“ u kojoj je proterano preko 200.000 Srba, nije prošao neopaženo.

Ostaje samo da se vidi hoće li i UEFA to prepoznati i kazniti po zasluzi, sa obzirom na to da je uplitanje politike u fudbal najstrože zabranjeno. Bar je tako na papiru.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading