"NIJE BILO TAKO LOŠE" Nekadašnji selektor stao u odbranu Piksija

13:05 | 29-06-2024

Fudbal 0

Rajevac, koji je ranije vodio nekoliko afričkih reprezentacija, stao je u odbranu selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je bio na meti oštrih kritika nakon što je Srbija osvojila samo dva boda u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Piksi
FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

 

Fudbalska reprezentacija Srbije još nije uspela da prevaziđe neuspeh na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, gde nije prošla grupnu fazu takmičenja. O ovome je svoje mišljenje izneo i iskusni trener i selektor, Milovan Rajevac.

Rajevac, koji je ranije vodio nekoliko afričkih reprezentacija, stao je u odbranu selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je bio na meti oštrih kritika nakon što je Srbija osvojila samo dva boda u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Rajevac je izjavio da situacija nije bila toliko loša.

– Videćemo da li će Piksi ostati ili ne, kao selektor nas je odveo na dva velika takmičenja. Nije bilo tako loše na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, niti neočekivano i ne treba sada od svega praviti rijalitije i preterivati sa kritikama. Nažalost, mi znamo da budemo takvi, da idemo iz krajnosti u krajnost. Zbog toga neki naši dobri treneri nisu hteli da budu selektori –  rekao je Milovan Rajevac za Novosti, te dodao.

– Mi smo ozbiljna fudbalska zemlja i uvek smo imali i stvarali igrače, i stručnjake, koji su na najvišem nivou, zbog čega su cenjeni u Evropi i svetu. Ukoliko bude promena, svi treba da stanemo iza selektora i pružimo mu maksimalnu podršku, na svim nivoima.

Head coach Dragan Stojkovic of Serbia reacts during the UEFA EURO 2024 group stage match between Denmark and Serbia at Munich Football Arena on June 25, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic/DeFodi Images)Pedja Milosavljevic/STARSPORTPedja Milosavljevic/STARSPORT

Rajevac je takođe naglasio da Srbija nije pravo mesto za strane selektore.

– Imali smo strance trenere i u klubovima, bilo ih je i u reprezentaciji. Uglavnom se nisu najbolje snalazili, jer nisu najbolje upoznati sa našim mentalitetom i fudbalskim karakteristikama. Zato sam za to da naš, domaći stručnjak vodi reprezentaciju, jer najbolje poznaje igrače, navike. Sigurno nije lako biti selektor Srbije zbog stalnog pritiska javnosti i velikih očekivanja, ali sam uveren da imamo stručnjake da odgovore izazovima. Treba gledati u budućnost i u svemu tražiti najbolja rešenja. Videli ste kako je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj sve na najvišem nivou, od organizacije do kvaliteta reprezentacija. Srbija ima kvalitet da u svemu parira i bude deo te elite.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Maxbet
Fudbal

Golovi se broje – VAR ne važi

13:30

1 jul, 2024

Fudbal

Engleska je sinoć imala puno sreće, ali i više iskustva, da minut pred kraj zaustavnog vremena izjednači, a u produžecima povede i pošalje hrabre Slovake kući. I Španija je bila prevelik zalogaj za najveće iznenađenje grupne faze, reprezenataciju Gruzije.

Komentari(0)

Loading