OD IZVORA DVA PUTIĆA Piksiju draža dva nego 10 miliona evra

06:30 | 01-07-2024

Fudbal 0

Selektor Srbije Dragan Stojković u situaciji da bira, ali će morati tri puta da meri pre nego što preseče.

epa
EPA-EFE/RONALD WITTEK

 

Ponos, sujeta, inat, vera u stručnost… Mnogo toga igraće važnu ulogu u danima koji dolaze kada je reč o selektoru Srbije Draganu Piksiju Stojkoviću.

Bez obzira što se javno još ništa nije desilo posle kraha na EURO 2024. godine, već se licitira sa njegovim naslednicima na kormilu „orlova“. Za divno čudo, rana eliminacija Srbije u Nemačkoj i iznad svega blede partije ne da nisu Piksiju oborile cenu već se šuška da mu je stigla ponuda vredna 10 miliona evra po godini!

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ako nije „bomba“, u tajnosti se drži ime nacionalnog tima voljnog da preuzme Stojkovića koji, po logici stvari, ne bi trebalo da odbije priliku da zaradi pravo bogatstvo.

Iako je za četiri godine selektorskog posla zaradio 7,5 miliona evra, i dalje tvrdi:

- Ne vodim Srbiju zbog novca, već zbog patriotizma. Selektorski posao nije moj primarni izvor prihoda.

E sad, tu dolazi do zapleta. Svojeglavi Stojković izjavama pred utakmice u Nemačkoj sejao je nerealan optimizam, često je sebe stavljao u prvi plan izjavama tipa „selekciji nedostaje igrač kao što sam ja“ ili „igrači su bili na terenu, a ne ja, oni su odgovorni za rezultat“…

Shodno tome rasplet, koji može da ide u dva pravca, našao se u ćorsokaku. Što bi Lepa Lukić rekla od izvora dva putića. Ako Piksi da otkaz FSS, potpisaće ugovor sa „tajnom“ selekcijom i napuniti buđelar. Međutim, njegov ponos može da nas odvede i drugom smeru. Da se zainati i čeka da dobije šut kartu što bi ga zabolelo i uticalo na njegov imidž. I tu postoji zavrzlama. U slučaju jednostranog raskida, predviđa obostrano obeštećenje od milion evra.

Bespotrebno samoisticanje

Piksi je sa dva plasmana na velika takmičenja i probojem u A Ligu nacija gde nas od jeseni čekaju mečevi sa Španijom, Švajcarskom i Danskom „uterao“ silan novac u kasu FSS. Ali, mnogima je stao na žulj posle remija sa Bugarima u Leskovcu, kada je overen plasman u Nemačku, sledećom izjavom: „Odveo sam Srbiju na Evropsko prvenstvo!“. Stavljanje sebe ispred igrača, stručnog štaba, Saveza, za mnoge je bilo bljutavo, a i u Nemačkoj je nastavio u istom stilu.

Praktično, Stojković bi ostavkom (nekada je ona i moralni čin) sam sebi iskopao „finansijsku „raku“ pošto bi morao da FSS isplati milion evra!

U konačnom zbiru, uz već zagarantovanih milion evra za smenu i dodatnih milion zbog eventualne ostavke, selektor bi morao da se odrekne skoro neverovatnih dva miliona evra!

 Dok Srbi i dalje pate i najzad gledaju pravi fudbal u Nemačkoj, Piksi sigurno meri drugi, možda i treći put pre nego što će da preseče.

Sa finansijske strane sigurno nije ugrožen. A miran je. Pred EURO 2024. produžio je ugovor po kome će voditi reprezentaciju i u narednim ciklusima Lige nacija i kvalifikacija za Mondijal u Kanadi, SAD i Meksiku.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading