BEZ DLAKE NA JEZIKU Strahinja Pavlović o eliminaciji sa Evropskog prvenstva, komentara Dušana Tadića...

16:05 | 02-07-2024

Fudbal 0

Već godinama unazad pokazuje kako se bori za nacionalni tim i uvek daje svoj maksimum na terenu.

Pavlović
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

 

Uz golmana Predraga Rajkovića, najsvetlija tačna ovog nacionalnog tima bio je stameni defanzivac Strahinja Pavlović. Već godinama unazad pokazuje kako se bori za nacionalni tim i uvek daje svoj maksimum na terenu. Pavlović je bio gost Sportala gde je govorio o učešću Srbije na Evropskom prvenstvu.

- Sada se sve malo sleglo. I kada pogledmao to iza nas, jedan gol nam je falio i bukavlno smo mogli da idemo dalje sa jednom pobedom, ali nažalost to nismo uspeli i naravno da nismo zadovoljni. Ponosni smo što smo prva generacija posle toliko godina smo uspeli da odemo na Evropsko prvenstvo, zaista su pomešana osećanja. Sa jedne strane smo ispsali istoriju, sa druge nismo uspeli da odemo u nokaut fazu - istakao je Pavlović.

Pavlović je ponosan što je reprezentativac Srbije i prijaju mu pohvale.

- Prija mi sve to, ali naravno bi sve to bilo lakše da smo prošli grupu. Kada ekiša ne napravi rezultat, normalno da mi prijaju pohvale, ali to nije sve potpuno. Za mene je igranje za reprezentaciju nešto najlepše i sve to pohvale dolaze od mog naroda. Imao sam jako dve dobre sezone u Salzburgu, ali su turniri kao što su Evropsko prvenstvo i Liga šampiona nešto posebno - naveo je stameni defanzivac.

Pavlović je bio jedan od najglasnijih tokom intoniranja himne.

- Kada sam video koliko ljudi je na stadionu i kada je počela himna bio je neopisiv osećaj. Kada gledam snimke, opet je isti osećaj - jasan je Pavlović.

Defanzivac Srbije je istakao da je bilo lakše da su izgubili tri utakmice sa tri gola razlike.

- Nažalost svesni smo da je jedan gol nedostajao. Bilo bi lakše da smo izgubili sve tri utakmice sa tri gola razlike, onda bi gledali samo plasman na EVRO kao uspeh. Mogli smo i sada, a mogli smo i pre dve godine u Dohi. Iskreno, baš mi je žao što nismo otišli dalje, a mogli smo - rekao je Pavlović.

Govorio je i o utakmici protiv Engleske.

- Prva utakmica je najteža, zapao je i najteži protivnik u grupi, ušli smo sa malo više respekta. U drugom poluvremnu smo pokazali da možemo da igramo. Šteta što nismo postigli gol, imali smo priliku - kazao je štoper Salzburga i dodao:

- Drago mi je da smo nas trojica imali dobar turnir, da smo se nosili dobro sa najboljim napadačima na svetu. I mi smo igrali ofazivnije, što nije uobičajeno za naše pozicije. Za dobro odbranu nismao zaslužni mi, nego ceo tim - smatra Pavlović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading