LEPOTAN OD 47 MILIONA EVRA Ronaldo se diči najskupljim automobilom među fudbalskim zvezdama

06:30 | 11-07-2024

Fudbal 0

Uglavnom vidimo fudbalere koji žive luksuznim načinom života, tako da je sasvim legitimno reći da su njihovi automobili deo tog stila. Uostalom, većina ima prilično visoku platu, što im daje mogućnost da ulažu u luksuzne automobile. Većina ovih sportista ima velike kolekcije sa brojnim automobilima, od „najobičnijih“ do izuzetno retkih.

Ronaldo

Mnogima je dostupno da urone u tako luksuzan život u kome mogu da da isprobaju nove funkcije i dobiju nezaboravno iskustvo vožnje 

1. mesto - Bugati Centodieci od Kristijana Ronalda 

Ukupno je proizvedeno samo 10 modela Bugatti Centodieci širom sveta. Ekskluzivniji automobil izložen je 2019. godine, povodom obeležavanja 110. godišnjice proizvođača automobila, ali je pušten u prodaju 2022. Prema rečima proizvođača, automobil ima kapacitet od 1600 konjskih snaga i može da dostigne brzinu do 380 km/ h, dok ubrzava do 100 km/h za manje od 2,5 sekunde. Model košta oko 47 miliona evra. Ovaj jedinstveni automobil zauzima ponosno mesto u garaži poznatog fudbalera. 

2. mesto - Ferrari 335 S Spider Scaglietti Lionela Mesija 

Automobil je proizveden 1957. godine, prodat je na aukciji u odličnom stanju, karoserija je netaknuta i retka među Ferari automobilima. Time je ukupna cena automobila, koji košta više od 32 miliona evra. Slavni Argentinac poseduje i italijanski automobil Pagani Zonda Tricole, vredan oko dva miliona evra. 

3. mesto - Nejmarov Maserati MC12 

Najegzotičniji model u Nejmarovoj kolekciji je Maserati MC12, redak model italijanskog proizvođača. Automobil je proizveden između 2004. i 2005. godine sa samo 50 komada širom sveta. 

Proizvođač tvrdi da automobil može da ubrza od 0 do 100 km/h za 3,8 sekundi i košta oko 11 miliona brazilskih reala. Još jedan automobil koji se ističe u kolekciji sportiste je Ferrari GTC4 Lusso, koji vredi oko četiri miliona reala (1 real je oko 0.18 evra). 

Lepotan od 65 miliona evra

Zvanično najskuplji automobil ikada prodat, od 2018. godine, je jedan Ferrari 250 GTO iz 1963. godine, koga je kupac iz Amerike prethodnom vlasniku platio čak 65 miliona evra. Legendarni trkački automobil proizveden je u samo 36 primeraka i predstavlja jedan od najpoželjnijih modela među kolekcionarima. 

4. mesto - Lamborghini Aventador Superveloce Pola Pogbe 

Poseduje Lamborghini Aventador SV u svojoj kolekciji, ali ima i model kojih ima samo 600 primeraka u svetu. Automobil je procenjen na oko 500.000 evra. 

Zajedno sa drugim automobilima u vlasništvu Pola, koštali su više od dva miliona evra.  

5. mesto - Maserati MC20 za Romelua Lukakua 

Belgijski napadač ima i veliku kolekciju luksuznih automobila. Jedan od njih je Maserati MC20, koji je procenjen na 210.000 evra i može da postigne brzinu do 320 km/h. Lukaku je jedan od predstavnika brenda Maserati, pa u svojoj garaži ima i druge modele, poput Levante Trofea, Ghibli i Gran Cabrio, koji se smatra retkim modelom. Sportista takođe poseduje Ferrari Roma, Rolls-Roice Vraith, Bentlei Continental GT i još tri modela Mercedesa. 

6. mesto - Bugatti Chiron Karima Benzeme 

U kolekciji igrača se nalaze različiti automobili, od kojih se najviše ističe Bugati Širon, francuski model vredan oko tri miliona evra.  

U njegovoj garaži su i Bugatti Veiron Por Sang, Ferrari 488 Pista, Mercedes SLR, Lamborghini Aventador i mnogi drugi automobili. 

7. mesto - Lamborghini Aventador - Obamejang 

Pjer - Emerik Obamejang poseduje izuzetan Lamborghini Aventador sa upadljivom hromiranom završnom obradom. Igrač ima ne samo Lamborghini već i automobile kao što su Ferrari, Porsche i Rolls Roice. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading