PREKRSTIO SE USRED ALBANIJE I POSTAO JUNAK David Čavić za sport.alo direktno iz Elbasana: Celu utakmicu provocirali sa "UČK" i "ubij Srbina", tada je proradio SRPSKI INAT

13:52 | 18-07-2024

Fudbal 0

Banja Luka slavi mladog napadača.

FK Borac

Piše: Đorđe Miljanić

Ceo region bruji o potezu Davida Čavića, fudbalera banjalučkog Borca, koji se prekrstio usred albanskog grada Elbasana posle pobedonosnog penala za prolaz dalje u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Egnatije.

S obzirom na to da je mladi Banjalučanin postao junak, pozvali smo ga kako bi za "sport.alo" i naše čitaoce podelio iskustva sa spomenutog dvomeča. 

ALBANCI NAPUSTILI TEREN ZBOG SKANDIRANJA O KOSOVU Šok u kvalifikacijama za LŠ u Banjaluci i gol u dubokoj nadoknadi (VIDEO)

Za početak smo ga zamolili da prokomentariše svoj potez posle pogođenog penala koji je odveo Borac u narednu fazu kvalifikacija:

- To sam uradio kako bih se zahvalio Bogu. Slava je Njemu, sve je Njegova zasluga - i za penal i za prolaz dalje i sve što se dešava u našim životima. To je zahvalnost Bogu. Pokazali smo time karakter, sa našim krstom i verom u Boga.

Našeg sagovornika smo potom upitali da li je bilo problema posle njegove proslave pobede:

- Iskreno, ne. Osim što smo celu utakmicu slušali povike "UČK" i skandalozna navijanja poput "ubij Srbina". Nama je to bio samo motiv više da prođemo dalje. Nismo imali problema što se tiče fizičkih kontakata, ali eto, nije bilo prijatno slušati te uvrede i nadam se da neće proći nekažnjeno pošto su stvarno trajale tokom cele utakmice.

S obzirom na to da ste naišli na neprijateljstvo domaćih, kako ste reagovali u timu posle skandaloznih povika?

- Iskreno, pokušali smo što više da se skoncentrišemo na igru. Naravno da smo se tokom utakmice žalili delagatu da se opomenu navijači, međutim oni se nisu zaustavljali. Opet, mi smo uspeli da nađemo snage, fokusa i rekao bih srpskog inata i plasirali se dalje. Mislim da je to najslađe od svega i tako smo pokazali gde je njima mesto, a nama da je mesto u narednoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona.

 

 

Čavić je u centru pažnje u regionu, ali je rekao da se ne obazire na to:

- Dobro, ne obazirem se mnogo na to šta kažu ljudi. Od mojih bliskih imam podršku i svi su prezadovoljni, pre svega od sestre, majke i oca. Ne bih sebe izdvajao, ovo je pre svega timski uspeh, prosto se zadesilo da je na mene pao taj četvrti penal da pogodim i da prođemo dalje. Sve što smo radili u tom dvomeču, mislim da je svaki pojedinac zaslužan za prolaz dalje.

Mladi David je za sajt Borca otkrio kako ga je trener u mlađim kategorijama naučio da izvodi penale. Rekao mu je: "Ako ne možeš sada da šutiram, kako ćeš u Ligi šampiona?":

- Kao mali sam sanjao o ovakvim momentima. Kada sam imao 12 godina, nisam imao baš hrabrosti da šutiram penal u toj Zimskoj ligi. Onda, nakon reči tog trenera to mi je ostalo da ću svaki penal da šutiram ako treba. Tako da nije bilo previše pritiska, jer imamo sve u životu obezbeđno, sve uslove za normalan život. To je najbitnije, da smo živi i zdravi, čak i da sam promašio penal, danas bi bio novi dan, naravno tužan, ali bismo išli dalje, tako da to nije veliki pritisak. Veći je pritisak da budemo dobri ljudi i da pomažemo jedni drugima.

Tenzije su se osećale i pre dvomeča sa Egnatijom, pa smo zamolili Čavića da nam otkrije da li su dobili neka uputstva kako da se ponašaju:

- Jeste, međutim, mi smo profesionalci. Takva smo uputstva i dobili, da ostanemo profesionalci na terenu i van terena. Da isključimo emocije i da ne slušamo provokacije, da nas ne dotiču i da pokažemo ono što znamo na terenu. Sve ostalo nije bitno.

 

 

Sledeći protivnik Borca u kvalifikacijama za Ligu šampiona je PAOK:

- Već smo napravili jedan istorijski uspeh. Nadam se da se nećemo zadržati na ovome i da ćemo se plasirati u neko evropsko takmičenje. Ne bi trebalo trošiti reči na ekipu PAOK-a, ali mislim da možemo da pariramo. Zovemo se Borac, tako da ćemo se boriti do poslednjeg minuta. Zašto ne iznenaditi grčku ekipu i proći dalje? Naravno, pun respekt za njih, ali mi znamo svoj kvalitet i da ćemo dati poslednji atom snage.

Naravno, našeg sagovornika smo upitali za koga navija - za Crvenu zvezdu ili Partizan i da li sebe vidi u jednom od ta dva kluba u budućnosti:

- Iskreno, sad mi je fokus na Borac iz Banja Luke, za Borac navijam od malih nogu. Prihvatio bih i jedno i drugo kada bi za to bio pravi trenutak. Ne treba trošiti reči na njih, to su velikani evropskog fudbala. 

Za kraj je imao poruku za Srbe širom sveta:

- Da veruju u Boga i da je to najbitnije. Da se držimo zajedno i nemamo od čega da se plašimo. To je to. S verom u Boga, slava je Božja - zaključio je David Čavić priču za sport.alo.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading